air ketuban sikit (31w lebih)

hi mommies, ade tak dekat sini yg air ketuban sikit then kena refer pakar hospital besar ? ada yg kate kalau air ketuban sikit boleh jadi doc paksa bersalin , betul ke ? sorry , saya first baby. family pun takde yg pernah air ketuban sikit . mintak share ye mommies semua 🥰 #terimakasih

3 Các câu trả lời

sy 27w refer hospital gov sbb ketuban sikit, swasta terus tolak sbb risau baby tk survive lama. cumanya doktor kt gov blh buat gelak kata tk perlu risau, dh tu warded sy utk benda lain 😅 tp seeloknya pergi hospital sbb potensi anak lemas/terbelit tali pusat tinggi, dan klu tk ada masalah lain mungkin ada masalah dgn baby punya pundi kencing atau buah pinggang. sy dh 29w skrg, ketuban still sikit walau minum air mmg byk setiap hari. tktau lah apa nasib nnt..

3y trước

masa refer pakar kk tu dia kata okay je , lepastu dia mintak kita refer dekat hospital besar pulak . untuk rpt scan , tengok dekat sana macamana pulak result. hehehe thankyou momy ❤️

sy pn sama..msa sy preggy yg second baby..last2 dkt nk melahirkan.takut pn ade.bkn saja air ketuban kurang,hb pn low je.dgn gdm lgi.sabar je lh☺️☺️refer hospital satu kali je.lps tue my baby nk Kuar awal.

3y trước

berape minggu ?

Try makan tembikai banyak2

3y trước

makan juga haritu , ni nak try amalkan lebih pulak . thankyou momy ❤️🙂