keputihan penyebab kencing manis..

Hi mommies.. Ada x mommies yg adaasalah keputihan lepas tu doctor detect sbnrnye ada kencing manis sewaktu mengandung ni? Sy susah hati.. Keputihan stil x ok walaupun dh masuk ubat 1x.. Pastu doc suruh minum air gula nk cek tkt sbnrnye keputihan asbab kencing manis.. Dan kene masyk ubat lagi sekali..

11 Các câu trả lời

emm keputihan bukan penyebab kencing manis. tapi kencing manis boleh menyebabkan keputihan banyak. sebab orang kencing manis senang kena jangkitan kuman kat bawah tu. bila kandungan gula dalam badan tinggi ph balance dalam badan berubah tu yang menyebabkan lagi banyak keputihan. ni based on apa saya baca. sebab saya ada gdm waktu 1st trim. 2nd trim takdak so saya punya keputihan susut banyak. kalau tak jaga makan ambil benda terlalu manis akan jadi balik keputihan teruk.