30 weeks pregnant + GDM 🥲

Hi mommies, ada tips tak untuk diet GDM. Masuk 3rd trimester sangkut GDM 😭 dah start risau nak makan pape....

6 Các câu trả lời

Hi sis, saya 31w gdm juga. Sis kena masuk online class yang kk sis sediakan untuk gdm, dalam online class tu nurse akan ajar and explain details macam mana nak control gdm. Sis kena kurangkan makanan/minuman manis, kurang pengambilan karbohidrat and makan dalam kadar yang tidak berlebihan tau

sy bmi obes , takda gdm tm1 & tm3 tpi nurse suru pantau tekanan darah. and dia bagi cadangan untuk ibu yg bmi tinggi & GDM . makan makanan kerap tpi portion yg kecik2 bnyakkan sayuran , klau teringin mkn manis2 ganti dengan buah apple ka oren. pastikan mnum air sckupnya

saya pun dah 3rd trimester sangkut GDM huhu.. kita kena cut sugar sis.. saya makan suku suku separuh, lebihkan protein dengan sayur.. yg penting jangan terlalu pressure tau, kita kena positif demi kesihatan baby jugak 😘

nasi ambil suku shj lbihkn sayur dan protein..jgn ambil air mnis..saya dri 16 minggu gdm sehingga skrg 31 minggu bsp saya sentiasa di paras normal..slps makan makanan beratpn masih 4 lbh paling tinggipn 5 lbh je..

just cut sugar je sis .. sis kira ok dh 3rd trimester, saya sangkut gdm 14w 🤣🤣🤣 air manis2 kena kurang, boleh minum cuma jgn selalu ..

3t trước

Haha saya pun 18 week sangkut. Stress ek tapi boleh je makan cuma nya cut portion. Kalau dah 3rd tri macam tak rasa gdm pun 😂

Thank you sbb respon and bagi tips. InshaAllah