susu formula

hi mommies! ada tak mommies2 kt sini yg bg susu formula kt bby umur bwh 6 bln? boleh share tak atas sbb apa bg susu formula? n camne nk hadap org sekeliling yg seakan2 pandang sinis bila kita bg anak susu formula?

12 Các câu trả lời

Baby saya 2minngu jak minum susu badan ,bukan x nak bagi ,tapi air susu saya dah kering tak keluar lagi,dan makan yang boleh kasih banyak air susu,semua dah coba tapi.sama juga tak ada perubahan.dari situ kitapun bagi BF kan baby saya guna morniga BF-01 ,sampai skg .tak pernah tukar lagi ,sbb babypun ngam ,semua najis okay.selepas kita guna BF mmg banyak yang bising ,ini itu dan lain* .Tapi last* sayapun tak mau berfikir tentang mulut* yang tak bertanggung jawab,cakap orang suka Hati,.Kita seorang ibu mmg kan lakukan terbaik buat baby,biarlah orang lain cakap,sebab orang lain hanya menilai dari luar ,kehidupan kita. Mereka tak tau alasannya kenapa kita Guna BF.

sy bg s26 gold sejak lahir sebab nak turunkan kuning dulu.doctor dgn nurse sendiri cakap bole je topup fm.org lain je yg sibuk sgt kata kenapa bg fm.sedangkan fm tu topup susu je bukan 100% bagi fm.bby sy still bf dan fm sampai sekarang.sbb doc cakap keperluan setiap baby tak sama ada juga dipengaruhi genetik.bagi je sis.anak tak cukup susu nangis2 bukan diorg nak tolong jaga pun.cuma slowly usaha buat power pumping utk banyakkan susu.

5y trước

pedulikan je diorg tu..sy pun ada jugak yg tanya..sy lawan je balik..sy siap cakap kalau bby sy lapar pun bukan ade org bole tlg bagi dia kenyang..dan sy taknak bby sy minum susu ibu lain..senyap je diorg..siap cakap sy bagi susu mahal kenapa tak start dgn susu murah..dah sy mampu,biarlah..pedulikkan je..yg hadap bby tu,kita..bukan org lain..sakit pening dia kita jugak tanggung,bukan org lain..

Baby saya fully fm start dari 3bulan lagi. Bagi s26 tapi nak bagi susu baby apa pon tak kisah. Janji dia berak tak keras, tak cair, tak kembung perut. Sesuai la tu. Pasal orang sekeliling tu, alhamdulillah takde dengar bunyi lagi, semua supportive. Nak buat macam mana. Gipon tu anak kita. Duit susu tak mintak orang pon. Janji dia sihat, berat ok semua cukup dari kita sudah sis. Takyah la pening pk kata orang. Sakit diri sendiri je. 🥰

5y trước

Pedulikan je sis. Kita tak mintak duit susu besar rahmat dah. 😂 janji anak kita sihat. Tu anak orang biar la dorang. Geram jugak kan. 😅

sy bg strt baby 3m , sBb ada dmm ritu s0 susu dr0p , pump p0n xbole kjr demand baby , baby xmau direct 😔😔rmai y c0mpare sy gn cuzzie hubby sbb dia still bf till now , even baby sy susu fm , alhamdulillah , jrg dmm , active lain macam , gigi tumbuh awai , skrg da bole jln bru 8m 😊 tp ank cuzzie hubby tu tiap bulan dmm , skrg baru 0rg xm'ngata susu fm tu sLah 🤲🏻

5y trước

bila ank teriak slah kn kita xpndai jga 😑😑 adat la ank 1st 😂mna pnh ada baby lg 😂

sy pun nak cuba bg fm, parah buat kerja. x kesah la susu bf atau fm anak sihat membesar dgn baik pun dah bgs dah. apa org kata pi lantak la dorg. yg seksa bdn kita ye dak. nak bf anak tp sy ada depress kadg stress dia nangis, dan sy designer freelancer kat rumah jd payah buat kerja. dgn bg botol ni dpt la ringan beban sikit. bkn apa kene tlg suami sikit2. skrg ni ekonomi teruk huhuhu.

Ada... Sy.... Peduli kn ckp2 depa tu... Yg penting kite dh usaha yg terbaik... Selagi kite layan selagi tu la kite stress... Lg susah... Bia je nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai pasal moms2 and baby😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

Sy ank prtama tu 4bln dh bg susu formula..sbb sy preggy ank k'2 doktr ckp xblh bf..kl nk bf nnt lps brsaln..tak peduli la org kta apa kita yg bagi kita yg beli susu tu tak mnt pon..

sy bagi ja sis.. masa anak sy kuning smpai skrg 2 bulan mnum susu fm.. sy bg bf dia mngamuk sbb tk puas..susu sy makin sikit2 dan cair.. tkpela..sy reda dh aslkn anak sy sihat..

Tak payah ambil peduli orang lain sis. Dorg tak alan faham masalah kita. Mcm sy dkt rumah baby bf tp hantar baby sitter minum fm jea. Kdg sy selang seli bf & fm.

Sye baru start bg susu formula sbb susu badan xcukup baby 2bulan. Kesian anak nangis lapa. Org sekeliling so far ok je.

5y trước

alhamdulillah, org sekeliling mommy okay..yg tak okay, kalo suka banding2kan dgn bby yg bf..bby nangis tu yg kesian..sbb tak cukup susu