Gatal² satu badan

Hi mommies. Ada tak kat sini masa pregnant kena gatal² satu bdn? Any suggestion tak cream apa yg bagus? Sy xtahan sgt. Hari² garu smpi luka darah² 😭😭😭😭

Gatal² satu badan
6 Các câu trả lời

jiran sy lps bsalin kena mcm ni..dh g klinik tapi tetap sama..sy ada bg cream ni..alhamdulillah menjadi..cream ni xde steroid..dia ada iktiar mandi dg air garam rebus dg daun sireh jgk..awak blh try..cream tu kalau mgandung sy xpasti blh sapu ke x..skrg sy guna lotion snowhitee je utk kurangkan rasa gatal sbb kulit tegang..

6d trước

ni

sy kena juga alahan gatal2 tangan sampai bedarah Dr first trimester sampai sekarang 3rd trimester 37week 5day .. dh bagitahu doktor , doktor bagi cream pelembab Dan 1 lagi cream . tp tetap tidak hilang .. org cakap , dh bersalin nanti baru hilang .

7d trước

hahaha sama la. bgun pgi tgok dh berdarah je. kdg sampai suami membebel garu smpi drh² 😂

baru ni perut saya pun gatal² sebab kulit makin menegang kan..saya cuba cream hello there beli kat TT alhamdulillah kurang dari seminggu gatal hilang kulit pun lembap ja.. krim tu xada steroid dan selamat UTK dipakai semua peringkat umur dari baby☺️

7d trước

Oh, ada jgk nmpk cream tu kt tt hritu. Okay². Tq for recommendation sis 😊

Sy kne gatal2 stu bdn mse 1-2nd trimester. Mmg tak than garu smpai brdarah jgk. Cream sapu semua xjalan. Last2 doc bg ubat mkn. Tp mkn bila perlu jee. Alhmdllah hilang dah gatal2 tp tglkn kesan parut 🫤

6d trước

Sy tak mntk tp inform doc yg sme. Jd doc tu yg bg sy ubt mkn. Mkn bila prlu sbb ubt tu mmg ngantuk. Lbh krang cm ubt allergic slsema tu. Tp mmg betul lpas mkn kurang rse gtal2. And jgn mndi air pnas. Bju plak bila peluh kerap tkar.

Alahan ni sis. Gatal2 mcmni dh pergi kk belom?

7d trước

Sis pernah pakai ke? Tq ye sis, nanti sy try 😊

brp week sis? saya pun sama mcm sis

7d trước

Sy dah 35 week awak. Gatal sgt xtahan kan 🥲