Gastrik Masa Megandung..

Hi momies² semua..mahu tanya ba ada ka sesiapa tahu apa² petua tradisional tanpa perlu makan ubat untuk hilangkan GASTRIK..?Saya tengah pregnant anak ke-3 sekarang 3bulan,yg ni tiba² dapat penyakit gastrik,amat perit sekali,tak perna dapat penyakit begini,Asal perut kosong saja mesti pening dan muntah air saja,sekarang ni mkn kena ikut mood,sebab still ada morning sickness,terpaksa mkn ubat²an dari doktor walaupun terpaksa kena juga makan..tapi saya risau ada kesan sampingan...please suggest something...?

2 Các câu trả lời

Jumpa doktor, nanti doktor bagi ubat gastrik yang tak effect pada baby. Lepas tu jangan minum susu. Gastrik tak boleh minum susu

5y trước

Nanti gastrik dah baik baru boleh minum susu balik. Sekarang ni jumpa doktor je dulu. Makan on time, jangan makan pedas

Dah jumpa doktor kan. Teruskan sahaja makan ubat yang diberikan. Dan cubalah minum susu.