Pemakaian bengkung

Hi momies, Nk tnyaa bila msa yg sesuai pakai bengkung selepas bersalin? Smpai skrg still xthu 😁 #firstmom #ingintahu

4 Các câu trả lời

ada yg sehari selepas bersalin, mcm saya czer, minggu ke3 bersalin pakai bengkung. serius tak selesa 😅 so, sy tak pakai bengkung langsung. lgpun tukang urut kata saya tak perlu pakai pun tak apa sbb rahim dah mengecut dan dah ada shaping dah.

2y trước

🌻

klau branak normal lps je keluar dr hospital pun dh boleh.. mcm sy dulu. Kecuali czer je. sy x guna.. sbb dh merasa 2 2 tu. 😊😊itu klau sy lah.

Hi. Kalau bersalin normal start berpantang dan balik dari hospital dah boleh start pakai bengkung. Kalau czer saya tak pasti

2y trước

ohh, okay.. makasi info

kalau selesa hari ke 3 dah boleh mula pakai,

2y trước

😊ohh, okay tq