Demam

Hi momies . Bby sy 4month , klu nak tkr bulan tu kdg demam sehari dua . Tpi xkerap la . Demam skjap pstu ok . Normal ke ? Bby xbf , bby ssu fm . & suggest mcm mna nak elak bby dri demam . Thnks momiesss

1 Trả lời

Demam tu bukan penyakit, demam tu menunjukkan antibodi sedang berfungsi untuk melawan penyakit (bakteria dan virus). Salah satu cara untuk bantu antibodi anak ialah dengan mengambil suntikan tambahan seperti pneumococcal, rotavirus, meningococcal, influenza, dan beberapa lagi vaksin tambahan yang lain di klinik swasta.