8 minggu tiada janin. Ada kantung shj.

Hi momies. Ada tak yg sama mcm sy. Period regular x pernah missed. Ttc dah 3 tahun, baru kali ni lekat. Doktor kira dah 8 minggu tp scan baru 7 minggu saiz kantung. Dan nampak kantung je, takde janin. Repeat scan lg another 2 minggu. 😢

8 minggu tiada janin. Ada kantung shj.
5 Các câu trả lời

ada tu . jgn risau ye ibu . sy dh second baby, mcm tu la doktor ckp . mengandung luar rahim apa smua . sbnr nye tu bergantung pada sistem yg doktor scan dan doktor yg scan tu . sy saja nak test hari tu, pergi doktor yg sama utk scan baby utk uji kepakaran dia scan awal mengandung . padahal sy dh scan dah dan nampak kantung baby kat klinik lain . kandgan 7 minggu .

sy scan kat kk dari perut masa 6 & 9 mingu tak dapat nampak.scan ikut bawah baru nampak..,scan kat perut kelinik luar masa 6 mingu nampak kecil sangat...rasanya ikut jenis mesin tu.

Try scan di klinik lain untuk minta second opinion. Rasanya ada tu, lagi satu faktor mesin scan tu, tkut dah lama ke gmbr x brp clear. Cari klinik yg boleh buat tvs scan juga

Tunggu sampai 12w. Biasa by 12w sama ada surprisingly ada janin & hearbeat or turun darah sbb kandungan tak jadi. Doa banyak

2mo trước

Biasanya boleh tunggu sampai 12w awak. Sebab banyak saya baca tiba2 12w baru detect heartbeat lagi2 yg takde turun darah. Kdg2 persenyawaan tu berlaku lambat. Tp kalau 12w tu turun darah, probably gugur dah tu. Biasanya doctor bg pilihan nk tunggu sampai 12w, nk d&c atau nk tunggu kantung turun sendiri

Kalau nak scan, pundi kencing mesti penuh ya . mudah juga utk nampak baby .