Scan tak nampak janin

Ikut tarikh period saya pregnant 7w tp semlm scan ada kantung kcik dan takde janin. Dr kata mcm 3-4w je. Dr suruh dtg repeat scan lg 3 minggu. Dia kata Sama ada salah kira tarikh atau kandungan tak menjadi 😢 Ada ibu2 yg pengalaman mcm saya?

6 Các câu trả lời

sy pon sama mcm awk. if x de bleeding pape insyaallah ok semua, cuma baby masih kecil so x nampak lagi. doa je banyak² awk baby akan tunjuk kan diri bila kandungan dah besar sikit. baby sy alhamdulillah smlm dah tunjuk diri & tiba² je dah 7w5d padahal seminggu lepas scan baru 5w 😅. jgn risau tau 🤍

7mo trước

senang sikit hati baca ni 😁.. awk ada mkn ppe tak sebagai mknan tambahan ke?

Saya pun sama. ikut last period dah 6w tapi sebab period xregular, mgkin silap kira doc kata. saya repeat scan tadi selepas lebih 3 minggu, masih nampak kantung saja. buat TVS baru jelas nampak baby. Alhmdulillah dah 8w 😊

In syaa Allah mamy.. Sye dulu patut baby dh 8minggu tpi scan bru 5 Minggu.. Repeat scan 2 Minggu lgi okay ade perkembangan boleh buka buku dh.. Anak sye dh 5 tahun lahir bulan 10. Doakan sye jgk ye utk no 2 ni😇

7mo trước

maknanya dia ikut 5 mgu la ye bukan 8 mgu?

Biasa 7 minggu ke atas baru jelas sis. Inshaallah ada tu. Biasa lapisan kulit diperut ganggu scan untuk nampak dengan jelas. Nanti repeat scan mesti nampak & boleh dengar denyut jantung.

sama la sis ikut kan saya pun 6wek belum nampak apa2 bile scan kantong pun xde. bile buat test pakai clear blue yg digital tu positive pregnant 2-3 mcm tu

Mungkin mcm sy kot. Tarikh persenyawaan tu lewat so bila scan mmg lari dari tarikh period