Scan 9 minggu nampak kantung je

Salam saya nak tanya ada tak yg macam saya. Ni anak pertama jadi nervous sikit. Bila buat test tu naik dua line saya x sabar terus pergi scan tp dr ckp tak nampak apa lagi sbb baru sangat. Repeat scan lepas 2 minggu tu dah nampak kantung. Dan dr suh repeat scan lg 3 minggu. Mungkin masa ni dah nampak jantung n janin. Tp bila saya pergi scan masih nampak kantung je lagi. Masa ni minggu ke9. Nak tanya , ada x yg mcm saya minggu ke 9 pun masih x nampak jantung n janin baby.#firstmom

2 Các câu trả lời

Saya sis, saya week 5 nampak kantung, week 8 kantung elok je tapi kosong, sampai la week 11, kosong jugak, n masa week 11 tu saiz kantung masih saiz week 8, trus klinik refer pakar, saya bru amik apptment je, and apptment tu kira lagi 2 minggu dari sya pergi amik tu,kira masa ni lagi 3 hari nk week 12,dalam 3 hari lepas amik apptment tu, sya kluar sppttingg kerapp, spotting pink2 jee, terus ajak suami pi emrgncy, and doc scan dia kata tu tanda2 kantung nak jatuh, Allahu masa tu rasa nk nangis, lepas tu doc bagi balik and doc kata kalau heavy bleeding dtg balikk, masa first pergi tu dalam 5 ptg, sya blik 7 ptg, balik2 tu sya makan n tido, tak sngka 2.30 pagi sya terjaga sbb perut skit sngt2, smpai menangis tak tahann, tngk2 kantung dah jatuhh, terus ke emrgncy balik Tapi sis ade je week 12 bru nmpak baby, kalau doc suruh refer pakar sis pergi je, sbb dorg boleh scan dri bawah, kalau sis tak boleh tggu, sis boleh scan di swasta, cakap nk scam dri bawah, sllu bawah kalau btul ada, mmg nmpak.sya kes mmg kosongg, and doc kata kira bby tak menjadi, tu dia gugur.

Ada. Paling lewat 12w. Moga ada rezeki ya.