Tip turunkan Gdm

Hi mom,ada tak tip untuk ibu hamil yg ada gdm

3 Các câu trả lời

sy pon sangkut gdm. skrng tgh buat bsp, tiap malam sy akan minum lemon tanpa gula,alhamdullilah bacaan bsp cantik makan pon kena jaga. kena makan suku suku separuh. nasi suku,ayam/daging/ikan suku, sayur kena separuh pingan awak. kentang seeloknya kurangkan ,air atau makanan yg ada kandungan gula jgn ambik

sis gdm on diet ke? kalau gitu kena jaga makan je sis. lebih kan sayur. kurg kan minuman manis. buah pun berpada. macam susah pada mula nya. nanti lama2 ok dah biasa ambil portion kecik2. semoga baik baik saja sis n baby. take care.

1y trước

t.kasih sis..kli ptma kena gdm.dlu bby first tak ada pulak🤭

minum air halba