Bayi saya kuat ngempeng, tknk tido malam, asyik nk susu je nngis

Hi mom, sy nk mntk pndapat, cmne nk bt ye kalau anak suka ngempeng bila mlm je tknk tido menangiss, kalau sy letak dia mnngis, dia nk jgk hisap tetek sy, smpai tetek sy sakit, sy tktahan da, sy ingt nk bgi puting palsu kt dia, sy tkcukup tidur mlm hari ii, siang pun sme , dia kuat nngis jgk klu sy lmbt bgi susu kt die, tkde spe tlg sy, husb pun lps je anak kt sy, sy penat mom, sy tkut mental sy tkle kawal, btw sy tgh pntang Hari ke 30, ank sy bru 1 bulan 1 hari , sy penat kdg ii bila jaga anak sorg tanpa suami, dgn sy tkterurus, hmmm ujian kan bila nk jaga anak newborn, lgi ii anak sy skrg high demand,susah nk tido, bila siang je die tido lme cth mcm kul 5-6 pagi cmtu, sy first mom#firstmom #SeriusTanya #Sharing_dong_Bund #ingintahu

15 Các câu trả lời

Firstly, normal ye utk newborn mcm tu.. nk bkepit ngn mak.. anak sye siap kne tdo atas bdn lg klu x, x lena.. klu awak da rse mcm tu, awak bley gne segala bntuan yg ada utk bntu awak.. puting, buai/swing chair.. anything yg bley mmudahkn keje awak.. n of kos suami awak.. paksa dye utk tlg jgak.. klu dye x nak, x perlu da nk mngandung lg anak dye lps nie..

biasa la baby Bru lahir memg mcm tu..anak saya siang mlm ngis..Smpai skrg 9 bulan Nii Pon ngis..Tydo Pon kejp2🤣MSE Dy newborn Smpai 8 bulan x pyh ckp la melalak serba x kenaa..Smpai skrg ngn org lain x nak..nk mak bapaknye je..org lain pegg ngis.. padahal org tu selalu ada depan mata Dy🤣

anak dah lebih 30hari boleh je nak bagi puting. Cuba tengok cara2 nak tenangkan bayi. mintak suami urus anak sekali. kita ni penat bersalin tak hilang lagi. suami kena main peranan sama

Sis boleh follow baby language di facebook. Cara tidurkan anak ada yang perlukan buaian/ buat cuddle cure and tak semestinya beri susu saja.

bila tengok orang2 post cemni, sebijik sama cam saya alami