Kos bersalin

hi mom semua. saya nak tanya kos bersalin kat hospital kerajaan selalu nya berapa ya ? bersalin normal & ceazer . sebab first time tak tahu sangat . yang tau boleh jawab 😁#pleasehelp #firstbaby

32 Các câu trả lời

sya bersalin normal admit 1 mlm dlm RM60 lebih mcmtu, sbb sya kes baby tak cukup bulan, n anak pulak down syndrome so admit xsampai 8jam bil baby dlm RM30 mcmtu. saya rsa bergantung pda kesihatan mommy n baby jugak. tp klu sihat walafiat takdak kes maybe kos rendah la tp based on hospital jugak. standy je dlm 200-300 Anything happen kita xtau sbb ada kawan sya dulu admit 3 hari je bill dkt 300 tp xsure la sbb apa. mostly bil yg mahal ni klu dorg byk buat test lab utk darah n sbgainya.

2y trước

Selalunya pada kandungan 13 weeks, disarankan buat NTT Scan untuk check janin ada down syndrome atau chromosome abnormalities.

Bersalin normal 2021 , walk in bukan fpp hospital Putrajaya 1085 (satu mlm/ bilik ber 4 ) Lepas setahun dpt e-mail dr HASIL pihak hospital kata ada tunggakan 150, pelik Sbb semua da settle masa discharged. Rupanya, kos jahit n seluk xmasuk dalam bil Sbb doc review dulu katanyaaaaaa💆‍♀️💆‍♀️ Anak masuk SCN 3 hari - 525 (subsidi kerajaan 500 So byr anak rm25)

2y trước

Ok sangat. Nurse semua Baik2. Facility semua selesa.

Hosp kerajaan (anak sulung), sy warded 3 hari (2016), anak NICU 10 hari (tak cukup bulan), bawah dlm rm70 seingat sy 😅 Hosp kerajaan (anak kedua) rm 35, saya warded 3 hari, anak NICU 3 hari (2017) Dua2 pengalaman hospital kerajaan 3rd class tanpa GL 😄

Saya bersalin caesar 2020, masa tu musim covid. Ward 1 bilik 4 orang dkt HSI, JB. 3 hari 2 malam, bilik mmg selesa tandas ada 2. Hospitality, fasiliti, doctor, dan nurse yg nursing kita semua best. Checked out tak silap RM130-RM150.

saya bersalin caeser tu pn ade maslaah sikit kaki bengkak lepas bersalin seminggu dok hospital tak mahal pn tak sampai RM300...tu duk seminggu kalau duk setakat sehari dua murah je...jangan risau

Saya baru bersalin bulan 5 haritu secara normal kena bayar RM 32 🥰 kalau normal plus vacuum mahal sikit tapi bawah RM100 , kalau czer plak dalam RM100 lebih camtu.. emergency pon sama 100 keatas

sy beranak htf perlis dduk 2 Hari+Induce ubat skali dlm rm 130 mcm tu je... baby duduk 2 mlm do NICU dlm rm 45 tahun 2019...skrg Xtahu lah...tapi sgt2 selesa kt Sana wad mcm swasta dh 😊

kalau kerajaan sy branak normal x smpai pon rm100 ,sy beranak tahun 2020 dlm rm30 lebih , mase tu beranak hari ni esok dh balik. skrg x sure lh kos nye brpe dh😅

Kos bersalin depends dgn hosp yg u pgi. try survey kat Google hosp yg hampir dengan u. biasanya Ada list Harga.

saya 2 bulan lepas bersalin third class pnya bilik Harini bersalin esok keluar bil rm89 baby warded sehari bil dia rm33