sakit kepala

Mom. Nak tnya bole x letak minyak angin kat kepala? Sbb kepalaa mmg pning sgat2 then rsa nak muntah je. Ker plu mkn pil pnadol. Plu suggestion please ?

4 Các câu trả lời

Mcm sy utk 3 bulan pertama kandungan x dak loya2 to cuma kerap pening n angin..so sy mintk urutkn bdn utk buang angin n pening2 tu just letak mintk cap kapak pun dh ok..letak kt dahi n tengkuk..urut pun x pa...kena bykkn minum ayaq kosong, tu ja ubat dia

Boleh mkn panadol.. PCM yg doc bg tu pn panadol (panadol tu just a brand).. cuma actifast shj perlu dielakkan.. kalau takut, just mkn sebiji shj & jgn melebih dos yg dibenarkan..

Ok mom. Tapi xde rsa nak mkn tu laa asyik nak muntah je. Asal hidu bau bawang msti alahan trok. If xmkn nasik xpe kan mom?

5y trước

Tak mkn nasi x apa, asalkan ganti dgn sumber karbohidrat yg lain..

Takboleh makan panadol. Ubat boleh sapu

5y trước

Ya. Mmg panadol takdisarankan jika tidak disuggest oleh doktor. Sbb panadol takboleh dos yang tinggi. Sebab tu saya suruh refer doktor untuk apa apa ubat lain yang nak diambil. Takboleh semberono.