Beg bayi Dan ibu

Mohon pendapat ibu ibu pernah bersalin di KPJ Saya nk Tanya procedure utk bag baby sama tak macam bersalin di gov hospital Cth seperti persediaan baju bayi Dan ibu Terima kasih 🥰

1 Trả lời

bawa je persiapan baby. baju sepasang pun cukup. nak pakai masa discharge je. sebab masa kat hospital, baby pakai baju hospital je. pampes pun pampes hospital. tak bawa pampes pun xpe. tp i bawa juga 3keping. then u bawak la kain utk bedung baby. topi ke apa kalau u nak pakaikan masa discharge tu. so, kalau u dah lepas bersalin.. dah masuk bilik. tetiba baby berak. tekan je loceng. suh nurse p tukar pampes. hihi. pagi2 nurse akan ambik baby kejap.. p mandikan. dah wangi.. nurse akan hantar ke bilik semula. utk ibu pulak.. mcm biasa je. u bawak baju u nak pakai, seluar/kain batik ke (i pakai seluar), pad.. etc yg keperluan u nak guna. i bawak 2 pasang baju, pampes seluar dewasa (lebih selesa) pad (bila darah dah sikit pakai pad pulak), towel, toiletries (alatan mandi, penjagaan badan) sebelum balik, nurse akan bagi surat lah utk register baby. then dia akan bg uri sekali (letak dlm box) ada tu dia siap cuci uri. ada tu dia xcuci. (so i tatau la mana satu yg sepatutnya).sebab balik tu mmg my husband akan cuci sebelum tanam. jadi bab cuci ke tak, xde masalah pada i.

2y trước

welcome