Barangan/Keperluan Untuk Beg Hospital

Hi semua! Ada pengalaman bersalin? Jom bantu ibu-ibu hamil yang baru untuk membuat persediaan bersalin!🥰 Kongsikan BARANGAN/KEPERLUAN yang perlu dibawa untuk beg hospital bagi persediaan bersalin🧳

Barangan/Keperluan Untuk Beg Hospital
14 Các câu trả lời

*LabourRoom* Mummy 1.Libresse 1x 2.cardigan 1x 3.Socks 1x 4.Pink Book *must* 5.Mask due covid (in case) 1x *Baby* 1.NB pampers 2x 2.Romper short sleeve 1x 3.Swaddle 1x *i x bawa barut coz baby msh basah tali pusat *i x bawa mitten/botties Coz baby kena bedung *i x bawa topi, ada cara bedung baby skali dgn kepala *i x pakaikan bj/seluar pjg coz nak bagi nurse & doc check baby lbh cpt & mdhkan tugas mereka🙋🏻‍♀️ *Warded* Baby 1.Romper long sleeve 2.NB pampers 3.Swaddle *yg set baby warded i ready 2 set dlm 1 1 pack Mummy 1.Libresse 2.socks 3.Nursing bra 4.Pyjamas *set warded mummy pun 2 set *Discharged* Baby 1.NB pampers 1x 2.Romper short sleeve 1x 3.Swaddle 1x Mummy 1.Nursing dress 1x 2.Libresse 1x 3.Sock 1x Yg lain basic mcm makanan, minuman, supplement, keperluan daddy (dad) etc🙋🏻‍♀️

For baby Baju 2@3 helai kain bedung 2 helai topi sock pampers 10@++ minyak angin baby wipes For mama Baju 2@3 helai kain batik 2 helai panties and pad nursing bra 2 helai brest pad Minyak angin Milo 3in1 Biskut Brg mandian towel sock mug sudu Sepatutnya sikit² je bwk bju sbb bukan lama pun ddk ward.. bju pun bju ward.. tapi disebabkan ada pengalaman ank masuk ward sbb kuning.. so kene prepare awl.. bru bersalinkan. takkan nak buat 2x keje mengemas bag.

Labour room *Baju anak (berbutang dpn) lengan panjang - tkpyh seluar *Pampers 1 *disposable panties mummy Wad *pampers anak *pad mummy overnight *baju anak 2psg Lain2 *pakaian balik mummy & baby *towel (brg mandian bawak jee, tpi selalu tk dan pun nak mandi beriaa, berus gigi pun curi2 time anak lelap) *brg mandian baby (head to toe, telon, bedak, wipes)

1. Buku Pink & IC 2. Baju baby 3. Baju mommy & tudung sarung 4. Toiletries mommy 5. Stoking mommy 6. Minyak angin mommy & baby 7. Air sachet/apa2 air yg bertenaga utk get ready meneran baby nanti 8. Swaddle & pampers baby 9. Yassin 10. Suami

4y trước

Sy tny jgk, melaka gh pn xblh teman n melawat dkt wad. Nk balik baru la jumpa.. 😅

Baby .baju .swaddle .minyak angin .toilettries Mom .baju sweater .kain batik .baju balik .nursing bra .panties n pad .minyak angin .toilettries .tdung sarung Ic Buku pink

Buku pink,swaddle baby..baju baby dalam 6 psg je..kalau boleh tgn pnjng supaya bby tk sejuk,pampers,srung tgn n kaki..baju mak utk balik je

Klu saya, saya x bawa pun seluar dalam. Saya beli maternity pad jenis pants.

Buku pink,baju2 bayi & persalinan nak balik

Baju baby,buku pink n barang ibu

Buku pink, barangan bayi dan ibu