Hai Momies.. Sy Nk Tny.. Jamu Apa Yg Sesuai Utk Ibu Dlm Pntg Yg Ad Anak G6PD

Mohon pencerahan ye.. Hehe tq

5 Các câu trả lời

Saya pun ad anak g6pd...nk makan jamu boleh tpi lepas bby putus dgn susu bdan.. Klu msih mnyusu bdan tak digalakan makan jamu..bby g6pd ni tk cm bby lain...kena lebih pantau

Saya x mkn ape2 risau sbb brest feed kan..takut ape yg kita mkn..dpt ke baby..beli jamu sblm bersalin tu saya x mkn langsung pun..sedekah kat kwn😁

Maaf sis, saya masa berpantang pun tak makan apa2 jamu. Sebab anak saya Jaundice (kuning) dan dia prolonged Jaundice

G6pd rasanya x di sarankn mommy mkn jamu. Kecuali klu x bf baby boleh.

Anak saya g6pd jugak... Doktor tak sarankan ambik apa2 jamu...