Baby

Hi.. mo tya baby byk gerak lah.. slalunya cmna yg boleh buat dia rasa slesa masa kita berbaring? Klu tdur mlentang lg dia byk bgerak... tnda dia xslesa ka tu?

8 Các câu trả lời

Tido mengiring kiri. X leh tido terlentang lama kalau pregnant dah masuk trimester kedua lagi2 trimester ketiga. Tido mengiring kanan pon x digalakkan. Sis boleh tengok dalam youtube position tidur yg baik untuk ibu mengandung. Salah satu sebab kita dilarang tido terlentang & mengiring ke kanan, peredaran darah kepada bayi terganggu. Wallahualam. Semoga sis dipermudahkan. Aaminn.

5y trước

Patutlah sal tdo tlentang trus tu baby gerak2. Hihu. Makasih info sis. 😊

Tdo mengiring sebaiknya. Mcm sy, mengiring ke kanan x selesa boleh rasa sbb baby mcm sentiasa menendang, bila ngiring ke kiri baru selesa nk tdo.. baby pun tendang gak tp selesa lg la 😌 mlm baby aktif semcm

5y trước

Aamiin.. bijak2.. 😘

Baby akn sntiasa bergerak... Pusing lh kmna pon... Klau time dia nk main mmg dia bergerak, bila dia penat nnty dia diam lh tido huhuhuhu tu pngalaman sy... Bby dh kluar pon still prangai nya same

5y trước

Klau sy lagi suka dia gerak... Sbb senang nk tahu dia aktif dripda dia ddk diam je risau plk sy nnti...

Cuba tdo mengering sbb bgi saya ibu mengandung mmg xselesa tdo melentang sbb blkg maybe setengah ibu akan sakit saya klaw mengereng bru blh tdo bby pun ok je grk....

5y trước

Tp bikin xslesa ja tdur mgiring tiap ary.. hm.

xblh tdo terlentang sis..baby menghimpit salur darah ibu..jd bekalan oksigen terhalang..bahaya utk ibu dan baby.. seeloknya tdo mengiring ke kiri..

mengiring sblh kiri elok sikit bila nk tidur...tp mmg kena tendang2 silat jg ngan baby..😂

5y trước

iyaa sis...kdg2 klu sd lena tertidur x sedar pula sedang tidur terlentang..trus cpt2 tukar posisi😅

Kalau tido mengiring lagi aktif baby bergerak..

5y trước

Ikut ibu kot.. tdur mgiring baby jarang bgerak.. hihi

Dia x selesa la tu..tertekan...