induce jadi bualan

mnta maaf laa ekk awal2 klau tslah ckp.. bila sy tngok dlm apps ne kan bnyk plak mommy2 yg kna induce.. npa bleh jd centu ekk..klau yg mmg dri ank ptama pnah induce xmustahil kna ank ke dua..sbb mcm aunt sy tiga2 ank dya smua kna induce dulu...tp ngeri bila bca ank dah 2-3 org cara bbeza..ada induce ada x.. apakah sbb kita tlmpau mkn dan minum collagen2 dri mna2 produk.. mgkin boleh jd kan mcm tu..sbb hormon dlman n kkuatan kta brubah.. sy pregnant ank kedua jd tkut plak bila bnyk mommy kat cni yg induce.. mmg nak xnak kna tahan demi baby..tp prasaan jd lain? sbb ank ptama alhamdulillah Allah permudahkan smua dri contraction smpai lahir xda d luar jangkaan.. mna2 mommy yg pregnant skrg sy trut doakan smoga d permudahkn urusan tmasuk sy sndri...

1 Trả lời

Induce ni sllu bila over due... @ada mslh yg wajib/terpaksa bersalin awal

5y trước

ya sis..kdang ada gak yg sbb bukaan xbuka kn.. sy tau knapa induce..cma mksd sy tu mcm jd femes plak induce dlm klangan ibu2 yg nak mlahirkan.. tu yg tpkir..