Tips bersabar

Hi mmy semua, sy nak tanya selalu kalau mmy mmy tengah marah anak, tapi perlu bersabar. Apa yg mmy selalu buat. Kalau anak tiba2 datang gigit kita? Tiba2 bersepahkan barang yg dah dikemas🤣 boleh kongsi tk apa yg mmy buat utk bersabar dgn keadaan tu

6 Các câu trả lời

Faham sangat tu 😅 Umur anak awak berapa? Macam anak saya 2 tahun lebih, bila mai dia gigit saya fake crying. Terus anak say sorry mommy. Saya siap tanya lagi kalau mommy gigit sayang, boleh tak? Anak geleng😂 Saya pun haa tak boleh gigit mommy jugak. Kalau sayang sakit, mommy pun sakit. Yang sepah2 tu saya pejam mata je. Saya kemas waktu malam bila anak dah tidur. Kadang ajak anak sekali kemas. Tak pun tunggu husband balik kerja. Dia yang kemas kan🤣

1mo trước

Dua tahun jugak.. thank you sharing. Betul la kan kalau dia gigit lagi sy nak fake menangis jugak🤣 betul jugak. Tak terfikir nak buat mcm tu. Sllu sy termarah je😭 takpun sy senyap and tanya kenapa gigit.. anak2 tak tahu apa tp kadang2 geram jugak🤣🤣😅

Kalau sy mrh sbb dia xdgr kata mmg sy babap la dulu supaya dia fhm apa dia bt tu slh.kalau dia sepahkn dia kne kemas semula.skrg ni tiap kali dia main toys sepah2 sy xmrh sbb lps main ank sy akn kms sendiri.umur ank sy setahun 9bln.umh mmg xde sepah sbb sy dh ajar ank sy jgn sepahkan brg☺️

bg sy point utama dia kena bg anak faham dulu. faham apa yg dia buat tu apa, apa yg dia buat tu salah, kenapa kita marah..pastu cara marah pn kena bijak.. try elakkan asal marah je jd singa, nanti selagi mak tk singa anak anggap mak tak marah. lg2 kalau kt luar

anak saya umur 2 tahun 5 bulan, dia kdg2 suka cubit saya. huhu tapi saya berlakon menangis tipu tipu. bila time dengan suami saya mmg dia suka main ganas ganas macam tu. tapi saya mmg xboleh sbb sakit ya bila dia cubit tu kdg2 berbekas.😅.

tarik nafas dlm2 pastu hembus.. klu kemas tu, sye kemas ble dye tdo je.. slagi x tdo, sye x kan kemas sbb anak pntang kte kemas mainan mest dye sepahkn blek..

bila dia gigit sis, sis buat2 nangis..

1mo trước

Sy dh guna cara ni. Sy pura2 nangis.. anak sy akan jauh kan diri kejap dari sy lepastu dia pgg pipi sy, peluk dan cium bahagian yg dia gigit🤣🥰 menjadi juga tips ni🤩🤩