mual?

mmg mkn obimin ni sentiasa mual?nk muntah xda pulak tp mual je bpnjngan?

22 Các câu trả lời

Obimin kena mkn ms perut kosg dan minum dgn jus oren.contoh mcm kita dh mkn bekpes kne tggu aftr 2 hour br leh mkn ubt..or sblm bekpes dh siap2 mkn ubt..pas 2 jam br isi perut mkn pape kita nak.. 😉✌.in shaa Allah akan ok..hehe... Take care mommies..

Sama la.. kami kalau mkn obimin rasa mual n x boleh nk telan.. byk kali jgk tukaq vitamin.. last kali mkn ubt sangobion.. baru boleh masuk.. tp hak ni kena beli kat farmasi.. bgus jgk utk hb.. hb sy low.. so yg ni dia bgus jgk la.. mcm2 khasiat dia Ada..

Same lah saya... Asal makan obimin je tekak rase mual pastu sakit kepale.. Nak baring je.. Nie lah ubat paling sy x suke nak makan.. Tp bila pikirkan anak kan.. Terpakse gagah kan jgak😢

5y trước

cob tukar pil sis .. cam sy dh mkn pil kkia ok sikit tp tulah ttp mual2 smpai ke mlm.. 😔

Kalau saya makan obimin confirm macam org sakit dh.. Muntah dr pg smpai malam..mkn minum semua muntah.. Lpas tu jd pening dn sakit kepala.. Nurse ckp mngkin ta ssuai obimin dgn sy

5y trước

Masa sy tau pregnant bru 5 week.. Dr dh bg obimin tpi tak bkk buku pink lgi.. Lpas tu jd mcm lmah bdn. Tnye nurse dy ckp blh consume folic asid je dlu smpai 4 bln.. Sbb hb sy msa tu ok 15

Yee mual, kawan saya makan sampai muntah, saya tak berani makan sebab alahan haritu teruk, kalau makan ini mesti start muntah balik, sekarang makan acid folic je.

Same la.. First doc bg obimin.. Makan je.. Terus mual..muntah..pening.. Last2 bgtau doc sy xle telan ubat tu.. Dia tukar ke sangobion. Alhamdulillah elok je..

Sye klau mkn, mmg trmuntah dah.. mkn.lah time bila pun, lpas sejam dua nk mkn konon.. skali mkn hbih kuar smue.. hurmm 😣😣

sy mkn iberet alhamdullilah ok tapi tulah kena beli sendiri . obimin tk boleh masuk

Klau tak ngam dngn Kita mmng Akan Rasa mual... Better bgitau doktor nt dia akn bg ubat lain..

hmm pttla..xselesa mcmni sampaikn nk tidur pun ssh sis.. nnti try dgn air limau