injection kacing gigi 😌

Mmg mcm ni ke rasa selepas injet kacing gigi ? saya mula rasa lemah je badan ni , pening kepala & sesak nafas 😮‍💨

18 Các câu trả lời

Hi sis. Not sure normal or not but saya pun mcm sis jugak. Sakit dekat tmpt kena jarum and bengkak sikit tp nurse kata itu normal. Rasa lemah lemas tp sikit2 ja tak teruk sangat. Sesak nafas tu saya tiada sis. Sis tanya dr / nurse ya. Kalau pening teruk & sesak nafas teruk, better sis pegi refer dekat hospital ya.

sy cucuk tk rsa apa masa anak 1st dengan skg preg no 2. hehe setiap bdn lain lain rasanya. nurse ada ckp nt kebas n sakit. tp sy tk rsa apa apa.. tkpa sis rehat dlu jgn bt keje berat2

xde Lak rsa mcm tu...anak slung dlu rsa sakit skit la... yg 2nd ni siap Hari yg sama mnum air gula...xde apa pulak jdi...just lenguh kt tmpt cucuk je Shari ..lps tu ok dah

ehhh xdelah. sy dh 2 kali cucuk kancing gigi rasa kebas 2 3 hari je pastu okay dah. sis ade allergik ubat ke? better pergi check kt klinik. sy langsung xde rasa mcm tu

2y trước

Betul. Pregnant baby first kena cucuk 2 kali. Macam sy, 1st dose 23w & 2nd dose 27w (2nd dose jarak 1 bulan selepas 1st dose)

Atas antibody masing2 kot , saya dh 2 kali kena cucuk kacing gigi pastu nurse ada pesan nnt akan rasa lenguh2 tapi alhamdulillah tak rasa apa2 pun

Sy cucuk kancing gigi okay je. 2/3 hari je tangan rasa sengal pastu okay. X de pulk pening2 ke apa. Sis.. baik awak pergi dapatkan rawatan sis.

mgkin sis ade alergic kot.. sy Alhamdulillah ok da lepas 2 kli dos .. sbb baby first.. waktu inject tu je kebas ... esok nye da ok da ...

bila baca komen smua 1st preggy kne cucuk 2x ke😅😅bru skli ni pn dh dkt 2mggu bisa xilang lagi hahahah...adeygh

saya masa yg first je, tgn kebas, tmpt inject tu bengkak n merah sikit.. yg 2nd time xde mende² pon.. kebas pon xde

samaa lah badan lesu, tangan kebas nak buat keje pun susah. yg dos 2 sy tolak terus takmau amek. 😂