Nak tanya ada tak sama dengan saya

Minum ubat ni tapi jadi sembelit susah nak buang air besar maaf sekali lagi najis pun bertukar warna??

Nak tanya ada tak sama dengan saya
30 Các câu trả lời

sy ambik obimin.dan kena sembelit .. najis jadi warna hitam sb ada iron dlm obimin tu. kdg nurse akan tny warna najis sb nk tgk kita mkn ubat atau tak. blh tambahkan buah,sayur dlm diet dan minum air byk utk kurangkan sembelit .. jgn risau.. continue jer ubat ni spt nasihat dr. apa2 masalah terus inform dr.

3y trước

yah sis baiklah lepas mnum ubat kna banyak kn ambil air putih setiap hari

New Obimin ni kandungan iron rendah dlm 30mg je.. selalunya x jadi masalah sembelit. mungkin puan perlu tingkatkan intake liquid (air), buah buahan untuk membantu proses pencernaan. Utk pengetahuan puan, sembelit ketika mengandung mmg aenang berlaku jika air, fiber dalam badan kurang.

3y trước

oh macam tu ea terima kasih info nya sis😁

Saya pun sejak ambil ni masa dapat tau dah 15 weeks pregnant. Memang kena sembelit, najis gelap. Baru tadi pergi KK dapat top up obimin ni. Lepas tu doc bagi ubat untuk lembutkn najis dan ubat masuk punggung utk bengkak buasir.

3y trước

yah sis lpas ambil ni kna bnyk kn mnum air putih

mmg najis warna hitam masa mengandung,kdg2 nurse tny najis warna apa..sembelit pun normal sis, tp klu x thn sgt ngn sembelit baik mintak ubat ngan doktor. mnum air kosong byk2. tu effect mkn ubat.

3y trước

yah sis

sy xleh mkn ni . sakit kepala setiap hri , sembelit tu jgn ckp smpi buasir . skrg sy mkn iberet . pena skli ubt sy abis , lepastu ad obimin je , sy pun mkn jela 1biji , terus sembelit blik .

sama sy pun sembelit. Minum air bnyk dah, buah pun mkn bnyk. Tp ttp sembelit. Kalau sehari tak membuang perut rasa tak selesa pulak. 😭 mmg x tahan bila kena sembelit.

3y trước

yah sis ujian buat ibu mngandung bnyk kan bersabar yah

sdg ambil obimin jugak... mmg ade effect sembelit jugak... since awal pregnancy lagi....bertabahla....just minum air ksg byk2 n buah2 sayur yg bantu proses pencernaan

3y trước

yah sis kena bnyk kn mnum air

saya makan ubt ni . dia mmg berubah wane najis .tapi alhamdulillah bagi saya ok je . cume kdg tuh ada jugak sembelit . saya makan buah betik je

3y trước

ya lepas tu kena bnyk mnum air

Sy mkn ubt ni sebelum ni, najis mmg akn tukar warna..normal, tp x best akn sembelit dan kepala kerap sgt sakit, jd sy tukar mkn ubt lain

3y trước

sis mkan ubat apa??

ye sis. ubat tu buat najis Kita hitam. bgi Sy sblm consume obimin ni sama je sembelit nye. hormon mngndung mmg susah membuang

3y trước

sis najihah,sy pun sama makan pisang hari2..zincofer sy xboleh telan dah,loya yg amat so doc tukar obimin..so sama jugak sembelit..