bedong bayi

Menurut bunda-bunda kalo membedong bayi sampai umur berapa bulan ya?? Soo, katanya sih kalo membedong bisa membentuk bayi kaki menjadi bagus..

38 Các câu trả lời

Anak saya di bedong cuma 10 harian bund..

keponakanku 3 hari udah lepas bedong

Benar kata bunda DJ di bawah ini

aku cuma dua mingguan bund

Anak ku cuma 2minggu bun

Klo sy smpe 2 blnn bund

Bayi lahir memang bentuk kakinya spt itu bun, kaya O, efek dikandungan dulu. Tapi nanti lama lama akan lurus sendiri. Kalau membedong usakan agar tidak terlalu ketat dan kaki tidak perlu diluruskan. Coba lihat di You Tube dr. Rizal Fitni bun.

Sy cm 2minggu aja.. Kesananya cm selimutin itu pun udh ditendang2 😂 Membedong bukan untuk membentuk kaki jd bagus ya bun.. Tp untuk menghangatkan bayi.. Kalo bentuk kaki bayi agak bengkok ya memang sprti itu.. Nnt smakin dia besar berubah kok.. 🤗