Mengidam nak color rambut?

Mengidam nak color kan rambut selagi tak dapat selagi tu rasa takpuas nak telan air liur ni, asyik rasa haus je .. Tak tau kenapa 😂. Nak color tapi takut MIL tak suka sbb dia more to Islamic. Saya just nak buat sekejap je lepastu potong pendekkan balik... Rasa mcm teruk sgt ngidam ni.

Mengidam nak color rambut?
16 Các câu trả lời

Xpernah mengidam pon sbb rambut sendiri pon dah color merah² oren 😁 dulu masa sekolah selalu kena panggil dgn cikgu sbb cikgu ingat kami color rmbut.. siap panggil mak ayah dtg... Mak ayah siap tnjuk gambar masa kecil lg kt cikgu.. last² cikgu terima kenyataan 😂😂😅😅 dan begitulah setiap kali tukar sekolah baru, kena hadap soalan yg sama je sabar jelaaaa. and yes, sy je rmbut color cmtu, yg lain rmbut biasa2 je, hitam kalau ade pon color xketara sgt

4y trước

Wahh bestnya dpt mcm tu. Ke ada sbb keturunan yg jadi rambut u dpt color cantik ori? Sbb sepupu i ada mcm tu semua adik beradik dia. Jeles tauu tgok, cantik sgt Lagi² bila kena matahari. Nmpak ketara mcm color rambut tapi sebenarnya takpun... 😂😂😂

islam tak menghalang untuk kita colour rambut ....bahan digunakan itu halal dan x brwarna hitam dh ada artikel kan ? boleh la baca ustaz2 pun dh penat nk jawap.soalan colour rmbut ni...saya pun colour rambut , time pregnant ni pakai inai...sis boleh try colour pakai inai herbaline saya beli kat ig...smntara , lpas brpantang nnti boleh la colour rmbut warna lain kat salon😚 ...

4y trước

betul sis , ustaz pun dah malas nk jawap isu colour rmbut ni.sebab bnyk dh mereka bahas...hukum warna rambut ini HARUS .cuma itulah setegh org x mau buat searching . tahu mau mnghukum sahaja...🤭

Sama. Sy pun sejak prgnant tiba2 minat nak calour2 rambut. Kepingin btl. Tiba2 ja perasaan tu dtg sedangkan sy jnis yg memang xpernah minat nak urus rambut tiba2 time prgnant tiba2 kepingin. 😂. Sejak prgnant ni sy blum ada mengidam apa2 mknan tpi ni yg sy nak.. Hemm mcm2😂

Dalam islam.. Hukum warnakan rambut ni harus.. Selagi tak guna benda2 yang haram. Tapi time pregnant ni kena tnggok jugak bahan2 yang digunakan.. Ada bahan2 yg boleh effect baby

Sy warnakan je sis. Tp yg halal punya. Pergi ke salon muslimah nnti diorg cadangkan yg sesuai utk bawa solat. Bila blik kg mentua ckp mcm mat salleh, pastu dia ketawa. Nasib mentua jenis okey.

3y trước

Alhamdulillah okey. baby lahir dh masuk 10 bulan pon skg 😄

biasanya klu mengidam org mngandung ni lebih kepada makanan takde faedohnya buat lepas tu nak potong balik🤣..membazir je sis..membazir tu kan amalan syaiton😂,( gurau je jgn marah ye😊)

4y trước

Mungkin setiap org lain² kot ngidamnya.. Saya ada kenalan yg ngidam nak naik kuda yg kat funfair, Jadi tak semua akan ngidam makanan sahaja. 😂😂 Untuk color rambut tu tak membazir pun kalau buat sendiri pakai daun inai lepastu nak potong² lah bagi elakkan dari org berfikiran Color rambut tu haram. 🤭

Sayang pulak, kalau dah warna kan lepas tu potong.. Mungkin puan boleh cuba, gunakan warna ‘soft pastel’.. Ini boleh basuh, dan tukar2.. Saya selalu guna untuk party..

Mengidam ni tak perlu ikut pun. Lagi2 benda memang haram. Bukan sebab MIL je tak suka. ALLAH pun tak suka

4y trước

Terimakasih atas nasihat.. Ada benarnya jugak tu. 1st pregnant jadi kurang tahu berkenaan ngidam ni.. 😂

Ni hasil dia.. nak tahan boleh spray hair spray.. boleh la, untuk suka2 dan fun.. 😊 selamat mencuba..

4y trước

Hair spray dekat shopee pun ade.. cari yg temporary hair spray.. dulu mr Diy pun ada jual hair color yg washable.. sekarang xpasti masih ada atau x

Sebab tu kena control mengidam mengidam ni. Takut benda lain plak yg mengidam bukan kita pun sebenarnya

4y trước

nafsu