tanya

Mengandung 21 Minggu boleh tak minum 100 plus?

24 Các câu trả lời

Msa mengandung anak pertama,bdn kerap masuk angin, dan doctor tempat kerja sy suruh minum 100 plus, tpi yg tak sejuk, bila nak minum tuang dlm gelas dn biarkan dlu dlm 10 minit.. Utk pastikan tidak bergas.. Skrg kandungan ke 2,kerap masuk angin juga n sy amalkan 100plus alhamdullilah..

2y trước

daripada minum 100 plus. baik minum air kelapa. or consume minyak vco.

sy bru lpas repeat scan pg td, n tnya dr blh x mnum 100plus, dr ckap blh xda mslah... cuma jgn mnum ktika prut kosong n klu tgah gastrik... #2ndpregnancy #16w1d

hi ibu2 , sye dh 21 tpi perut tak berapa nampak tapi dah ada rsa kejap2 mcm benda menendang . normal ke kalau size perut tk besar ?

1y trước

lgpn 1 tendangan pn mmg terasa dan iya normal sis

saya 14 weeks da minum 100plus sebab muntah2 teruk so doktor kata boleh minum utk reduce balik garam dalam badan. Sampai sekarang da 21 weeks masih minum 100plus tp kadang2 la.

Dlu.. Masa mengandung ank pertama.. Sy kena kencing kotor.. Sy minum air 100plus je.. Tp goncang dlulh botol die.. Buang gas.. Pastu minum..

2y trước

sy kncing kotor jgak , 2 3bulan rp2 kncing , sy bru thu msa nk kncg tu kena cuci dlu bersih2 lps tu ambil air kncg yg tngah2 yg nurse ajar sy buat mcm tu , harini rp dh xkotor da semua normal alhamdulillah ..

16week saya da bantai minuman bergas 🤭. tapi saya cuba sikit2 dulu. seteguk dua tiga. lepastu rasa badan okay. baru minum segelas buat rasa2 je.

saya tak sentuh lagsung air bergas berkarbonat sepanjang mendandung

2y trước

sama 🤲

pada usia awal bahaya,da banyak ari boleh tapi jangan banyak buat ilangkan ngidam ne tahu,hihi

sy demam minum 100 plus yg tin putih Tu, xminum abis minum skit2, pastu esok pulak ckit2, Rasa bertenang Lepas minum

Boleh nanti baby lagi aktif.nak mnum jagn mnum yg ada gas..kan ada jual yg xde gula dan tiada gas