AIR GULA

Memang semua pregnant mom yg kencing manis and darah tinggi kena ambil air gula ke?? Boleh cerita macam mana rasa dia?

17 Các câu trả lời

Xsemua ibu mngndung yg minum air gula, ada kriteria yg trtntu,blh belek dlm buku pink ada nyata kn juga cth ibu yg ada sejarah kncing manis kndungan sblm ni, ahli kluarga tdekat yg mnghidap kncing manis, umur ibu 25 thun keatas, knaikan berat badan mndadak & so on.. Hehhe Dr pnglaman sy rasa dia mcm mnum air bicarbonat yg suam2.. & sy mnum skli gus hbis segelas.. Mungkin msa mngndung sy mmg suka mknan & mnuman yg manis2, syukur x sangkut gdm😂

5y trước

Masa tu awal2 prgnant 10w sbb ibu sy ada kncing manis on insulin.. So sy kna saring jugak..n repeat pla masa 28w..

Rsa dia mcm air barli yg sgt manis.. masa nk minum better jgn cium2 bau dia..minum terus sekali lalu.. kalau xlepas sekali lalu 2 3 kali pon xpa jnji jgn muntah ja.. Hujung bulan ni sy kena minum lagi utk kali kedua.. masa first bacaan ok xda masalah Biasanya yg kena minum air gula ni mommy umur 25 ke atas.. obes.. n ada sejarah penyakit keluarga

Wktu pregnant akan kena dua kali mnum air Gula.. Awl. Kndugn Dan last2 kndgn.. Sy awl kndgn OK. Kndugn dh last bru ade kncing mnis. Sllu org yg x De kncing mnis ni wktu ngndung akn ade. Tpi x smua.. Mcm sy bru detect dh nk last2 ni.. Skrg mmg wjib smua yg pregnant mnum. Sy bru 24.x de fktor umor pun. Mmg tu dh syrt2 skrg

to me.. ia rasa macam minum barli yang manis sangat.. saya kena minum untuk confirm test result saje.. bukan semestinya mom yg kencing manis dan darah tinggi saje kena minum.. my advise kalau kena minum.. tutup hidung dan minum cepat cepat.. thats how i did it.. haha.. 😁

5y trước

Boleh minum pakai straw x hee

kk sini bg air gula perisa oren..so rasa dia mcm air oren yg pekat gilaaaa..masa minum tu mmg kena pikir, sedapnya air oren ni..sbb takot muntah..tp tak muntah..cuma bacaan gula kali ke2 tu tinggi pulak..hahahaha..lain yg dirisaukan, lain yg jadik..🤣🤣🤣

Sya ank 1&2...berat mendadak naik... Tp bila cek gula.. Normal jg... Ank ke3 sya minum air gula seawal usia kandungan 4bln... Dan kena detect ada gdm... Jadi sya kena buat bsp setiap bln... Dan dgr ceramah diet utk ibu gdm.

Dia rasa perit tekak sebab tak boleh minum air masak selama dua jam lepas minum air gula tu . Kalau tak suka minum manis , rasa terseksa je tekak nak tahan rasa gula dia tu . Dah lah cawan tu besar .

Saya kena minum air gula minggu depan, mak ayah tiada kencing manis..katanya sebab fakfor umur, saya sedang pregnant first baby umur 30 tahun..harap harap tak sangkut 😬

Bakal minum air gula next week,sebab ayah ada kencing manis once ada family history. Memg kene minum air gula,nerves nk tau jugk rase air gula tu mcm mana 😂

macam saya kena minum air gula perisa oren. not bad rasa dia.cuma sy kena habiskan masa tgh suam2 lagi.bila dah mula sejuk sy dh rasa nak muntah