Perkembangan Tahun Pertama Anak

Melihat anak membesar setiap hari memang membuatkan kita sebagai ibu bapa teruja. Untuk anda yang mempunyai anak bawah 1 tahun, boleh kongsikan saat ini anak anda sudah di tahap yang mana?

Perkembangan Tahun Pertama Anak
38 Các câu trả lời

anak saya 6 org dah .. semua perkembangan lain2 ... ada yg cepat ade yg lambat ade yg x meniarap tp cuma pusing2 langsung tp terus pandai mapah2 berdiri ... Alhamdulillah...

2 ari lg nk masuk 8bln.dah blh duduk tp x nak merangkak nangis🤭..tp mulut nye mcm bertih..mamama..papapa..bababa..tatatata🤣

1tahun 3 bulan..dh mula tk nk mkan...sbb gusi bengkak...atas bawah Gigi nk tumbuh..kesian kat anak...😭😭😭😭

1thn2bulan tapi belum cakap or berjalan. Tapi dh panjat tangga, panjat kerusi katil segala. Jalan je taknak. Normal ke

3t trước

Sya sis anak 1T3Bulan bru start blik bljar berjalan. skrng 1thun 8bulan ckp pun boleh sebut baba mak ja, yg lain2 ok. Dr ckp kekeliruan bhsa ckit dia sbb dlm harian kmi ada 4bhsa 🤣 jdi perlu masa ckit utk anak...

2bulan meniarap 4bulan merangkak 5bulan tumbuh 2batang gigi bawah Duduk sendiri 7bulan berdir memanjat

7 bulan dh mula berdiri tanpa sokongan.. 8 bln dh bertatih... Alhamdulillah...

7 bulan , Alhamdulillah boleh merangkak, duduk, dan berdiri dgn sokongan 🤍

10bulan 5 hari.. berdiri dengan sokongan.. lepas tangan tak berani lagi

Genap 11 bulan, Alhamdulillah. Dah tegap berjalan dan almost berlari itik🤭

3t trước

Kann.. macam² dia nak explore. Dapat kasut, lagi excited dapat berjalan dekat luar. 😅

baby nk masuk 4 bulan, pandai angkat kepala tapi belum meniarap lagi