Cara mudah

Mcm mne cara nak kira gerakan baby Dgn mudah ? Kadang2 tgh2 bzy mmg tak perasan gerakan baby tu ... ade tips tak? #firstbaby #bantusharing

1 Trả lời

Pakai 10 getah kat tgn kanan. Bila rasa 1 gerakan, tukar 1 getah dari tgn kanan ke tgn kiri. Bila cukup 10 getah kat tgn kiri, terus catat pukul berapa dia cukup 10 gerakan tu. So kita tau la dah cukup 10 gerakan. Cara ni nurse sy yg ajar dulu. Kalau rajin nak pakai app kick counter pun boleh.

3y trước

alhamdulillah.. idea yg sgt bernas 🥰 Terima kasih kak...