Putus botol susu

Mcm mna ya ibu² stopkn ank x mnm ssu botol lgi Ank sya nk msk 3 thun n speech delay.. Dia klau nk tdo msti nk hsap puting botol..pacifer dia mmng x nak.. Atau sya terlalu awl nk ajr ank x mnm ssu btol

4 Các câu trả lời

putus botol susu slow² sbnrnya bole ajar lepas 2 thun ke atas train minum susu dlm cup .. cuba la ubah perlahan² dr botol ke cup atau beli cup yg bole menarik perhatian dia utk minum susu .. jd kan ia sbgi rutin dan igtkan dia selalu yg dia da besar so kena minum dlm cawan

2mo trước

Sis, cup jenis macam mana? Yang open cup ke? Tapi anak selalu minum susu kat katil sebelum tidur

dah jd tabiat tu susah la nk buang, kena hati kental la nk buang tabiat yg -ve. lagi2 tidur nak susu botol kan tk elok utk gigi jgk. 3tahun tak awal dh puan, lewat dah kira tu, 1y blh intro susu dlm cup dh tak berputing2 dh.

2mo trước

Sis boleh share cup jenis mana tu?

Dah terlalu lambat tu bukan terlalu awal. Mostly paed suruh 2 tahun dah stop botol. Bila anak start makan 6 bulan patutnya dah kena train guna sippy or open cup dah. Tp takpe slow2, boleh saja guna open cup skrg.