stopkn bf

Skrg sy hamil 6week nk mntk tips stopkn susu bdn utk ank sy yg dh 3 thn. Susu botol pn dia mnm. Ada ap2 petua boleh kongsi. Tq

37 Các câu trả lời

ank sy 3thn stgah pon msih nyusu bdan.. btol tu kdang2 je.. skrg preggy ank no. 3..time na tdo tu kadang ank minx "mama adik na nek" so sy ckap la "adik da xleyh nek kt mama da sbb lam prut mama skrg ney da ad baby kecik.. so skrg dye da fham yg dye akn dpt adik kecik.. kdang tu law dye minx..kakak dye.. ank sy yg sulung umur 4thn akn ckap "adik.. adik xleyh nek kt mama da sbb nanti bby kecik na mnum susu..c adik pon ckap ok.. adik na botol lah.. alhamdulillah skli ckap je da faham.. tp skrg neyh kakaknye lak xsabar na bby kcik.. asal mama p checkup je.. mesti tya.. mama na p kluarkan bby kecik ke? 😅

Cara saya nak stopkan ank mnyusu bdan utk yg 2thun keats.. Sy ckp kat ank "klu masih mnyusu, nnti mami sakit... Klu mami sakit, nnti mami masuk hospital.. Nnti mami masuk hospital, xda la mami drumah nnti.." terus ank sy xnk mnyusu😂.. Tp itu ank pertama la.. Tp klu ank kedua ni, skrang ni dah 2thun lebih dn xmnyusu bdan lagi.. Sy just picit sedikit bgi kluar air susu tu sikit, dn ckp kat ank " eee..tngok,ada ubat.. " terus ank sy xmnyusu..tp kena buat cara tu dlm masa sminggu la.. 😆..

4y trước

😂😂😂😂 Sama mcm sy kes gini... Sy akan picit puting Bagi kluar air susu tu ckit.. Trus kc tengok n ckp "eeeeee tengok ada ulat.. Dirty la.." dgn buat muka geli trus tak jd c anak minta nenen hahhahaha

klau sy plak nk jgak berhentikan dia mnyusu bdan..skg kandungan mw msuk 7 bln..tp air susu sy mcm org bru beranak jak..dr dulu smpai skg air susu bnyk..klau dia xda mnyusu susu jd bengkak..tp klau bg susu puting sy plak yg sakit😣😣time sy suruh dia mnyusu sbp susu bengkak dia xnk..tp bila sy xda bg dia mnyusu mnangis plak..hadap jaklh😌

2y trước

sis.. boleh kongsikan tip pengambilan/pmakan sepanjang mngandung dan mnyusukan.. anak saya 2y4m masih xnmpak tanda nk bhnti.. mcm2 pkongsian da cuba.. msih tak menjadi..

Saya dulu susukan je.Lepas bersalin kakak tandem dengan adik.Sampai 3y5m dia stop sendiri.Doc kata ok je selagi ibu larat dan tiada masalah apa2.Tapi anak saya xminum susu botol.Susu badan je..Seronok jugak dapat rasa pengalaman tandem.Adik nyusu sebelah,akaknya nyusu sebelah 😂😂

1y trước

sama macam saya..anak dah umur 2thun 4bulan dahh tp nk susu badan je...susu botol pun bg dia xnk minum buat main je ..risau jugak

Sya pon on proses nak stopkn anak sya mnyusu bdan... Apa tak, umur da 4 tahun pon😂 xda tips apa2... Pena skali ltak asam jawa mngamuk dia sruh lap balik p cuci lar🤣 last2 sya trpaksa brtegas...law nak susu paksa dia minum air ja... X pon susu dutch lady... #16 weeks now, scond baby#

Skrg pon sy tgh try nak stopkan anak no 2 bf.. Dia da 2 thn lebih. da minum susu botol.. Skrg pagi ptg da ok xde mintak nak susu bdn cume waktu malam jee.. Tp sblm tido sy bgi dia susu botol dlu lps tu dia nyusu kjap je lps gian pastu terus lepas xnak sbb da kenyang.. Hihi

3y trước

nnty lelama dia sndiri yg xnq nenen.. saya buat cmni jgak laa..

Cari akar rajawali.. akar n pahit sgt.. 3,4 Hari tx akan hilang dimulut..letak di puting.. insyaallah dgn sendiri ye dia tx nk.. Tula petua saya utk k 4 ank2 saya.. sebab dia pahit sgt.. setiap Kali dia nk...letak dulu gesik kan getah akar tu Dan letak disputing..

4y trước

Ramai bg tips ni tp kesian kat anak sebab pahit sgt..saya pun xsggup nak rasa.

Anak sy pun dah 3 thn lbh.sy preggy 5 bln.sy x buh apa2..tp setiap kali dia nk, sy cuba alihkan perhatian dia kpd benda lain dan cuba bagitahu kenapa dia perlu berhenti menyusu..alhamdulillah..dah sebulan dia berhenti menyusu bdn

sy ckp terus je kat ank, x boleh susu..susu ni utk baby, abg dh besar xleh dah 🤭 memang ank sulung stop nyusu bdn ngam 2 taun, sbb 2 3 bln sblom stop tu dh ajr gilir2 susu bdn ngn susu botol..jd lama2 dia akn trbiasa

Sy pun x letak apa2 utk stopkn anak dr bf..cuma masa dia mtk tu alihkn perhatian dia ke bnda lain..lps tu offer susu botol..lama2 dia ok..lps adik dia lahir, automatik dia xnk dh direct bf bila nmpk adik dia plak bf..