macam mana nk jwb dgn betul klu org tya dh berapa bulan pregnant?

mcm mana pengiraan yg betul kalu org tya kita prgnt dh berapa bulan? cthnya klu 20w. biasanya sis kira pengiraannya 20/4w=5 bulan atau... 20x7÷30=4 bulan 20 hari.. atau ikot je kalender ni? klu korg mcm mana kira dn jwb?

macam mana nk jwb dgn betul klu org tya dh berapa bulan pregnant?
12 Các câu trả lời

Ikut bulan senang. Kadang yg bertanya pun tak pernah pregnant susah nk faham jugak klu kita jawab dlm minggu

nak tnye kalau saya 16w 1days so 4 bulan ke 3? sebab ade yang cakap 4 ade ckp 3 bulan setgh? 😥

5y trước

klu ikot kalender tu, dh 4 bulan.. klu ikot pengiraan, 16×7÷30= 3 bulan 22 hari + 1 hari= 3bulan 23 hari.. hmm ckp je nk masok 4 bulan

Sy jawab je ikut gambar tu. Sy pun 20minggu. So sy jawab dah 5 bulan.

Kalo sy suka kira minggu. .skrg 28w 5d... Dalam 7bulan seminggu. .

Ikot minggu...mcm sy sekarang 35w...ckp 8 bulan lebih

Ikut kalendar/jadual tu lbh tepat

35w5day? kirw 8bulan lebih?

If 22 week dah dikira 6Bulan ke ?

5y trước

Kdg2 confuse tgk kalendar2 nii ..

Ikut minggu & tgk tracker.

Saya third trimester