Hari2 nak minum air sejuk

Masuk trimester 3 ni susah betul nak kawal asyik nak minum ais batu je,air yg sejukk² .. ada ke mommies² macam ni jugak .. lepas bersalin ada efek apa2 tak Mintak pendapat ? #anakfirst #ingintahu

19 Các câu trả lời

ais tu sekadar air kosong yang dibekukan. ais bila dh msuk dlm badan, suhu akn berubah ikut suhu badan. takda sebab la nk sakit urat la ,sakit tu sakit ni .. sbab tu kesihatan kena jaga tak kira msa pregnant or tak. org kita ni pemakanan sihat takmau,senaman pun berat pongkok lepas tu salahkan ais la, durian la, ayam la 🤷🤷🏻‍♀️🤷🤷

2y trước

takda lah.. kecuali air ais yg MANIS. tu memang tak elok la...

Samalah. Asyik nak air sejuk & manis2 je. Tp tak nak minum air manis yg tak berkhasiat, so my solution is bancuh susu kambing byk2 then sejukkan dlm peti ais, then minum time teringin. Sedappppppp. Tak ada efek pun minum air sejuk ke panas ke sbb minuman mknn kn dicerna dlm perut.

2y trước

Brand Gotmek. Susu kambing organik bkn sintetik. Sedap sgt. Ada 3 perisa. Kalau awk nak, boleh beli direct kt website Gotmek.

Sama laa saya . Wajib ada ais / sejuk / hampir beku . Sekarang dah sebulan lebih bersalin . Alhamdulillah saya & baby takda apa . Biasa la sakit urat ka apa tu masa awal lepas bersalin , sekarang dah okay . Posisi kita kena jaga banyak masa pantang itu penting .

2y trước

Yaa normal . Berat baby pun 3kg lebih masa bersalin walaupun org cakap air yg berais effect pada berat baby . Tapi pemakanan kita tu penting dlm berat baby bertambah . Semoga urusan sis bersalin dipermudahkan dan sis serta baby dalam keadaan baik nanti .

Boleh jeee. Saya dari pregnant, pantang sampai tengah breastfeeding memang minum air sejuk. Saya takboleh nak telan air suhu biasa @ suam tu sebab rasa nak termuntah 😂

sama mcm sy pregnant dlu..air suam xnk..nk air sejuk juga..smpai nk bersalin suke minum air kosong sejuk😅nk2 ms tu musim pns..lg la asyk nk air sejuk je..

x ada pun ..sy dari awal preggy sampai dh bersalin minum ais x jumpa ais shri x sng dduk klau suami off ajak dia kluar jln² minum² yg pastinya ais 🤣

2y trước

minum.. x ada apa pun.. cuma jgn kawal gula jgn bnyk ambil manis masin semua.. sakit urat slpas jd ibu tu normal semua merasa mcm tu yelah kita bersalin mcm² rasa nk lahirkan anak bkn senang.. bkn senang nk jd ibu.. kita bersalin mcm² hilang darah.. air dlm badan urat x pyh citerlah jd longgar semua.. sbb tu kena berurut dlm pantang

normal Jew.. saya pun suka minum berais Dan kunyah ais.. pantang nampak ais, mesti nak kunyah Jew kerjanya.. sampai Kan anak2 lain pun ngikut jugak..

Ohh sama mcm sy, mmg wajib air tu kena sejuk/ais. Kalau tak tak sedap.. baby takda apa alhamdulillah. Selamat lahir 2 hari lepas.

2y trước

Lepas bersalin sakit segala benda urat badan tu semua normal 😂. Sebab tu orang biasa ngurut. Tapi taktahu lah kalau ada kaitan dengan ais ke apa kan. Tapi so far okey je kalau nak minum air sejuk pon, masuk perut dia jadi suhu normal.

saya pregnant yang kedua ni suka minum air sejuk, kalau takda rasa dahaga tapi tak selalu sehari 1x je saya minum untuk hilangkan rasa haus ..

2y trước

yelah , lagi2 sekarang ni musim panas

Wallahualam, saya pun macam sis juga. then mertua cakap jangan minum berais or makan ais selalu nanti effect baby lelah bila lahir.

2y trước

sama mertua dan suami tak kasi minum ais. tapi sorok² laa sy minum. sejak trim3 ni la btul² tak boleh nak kawal ..