Pertambahan Berat Badan Anak

Masih ingat tak mummy berat badan anak anda waktu lahir dengan yang sekarang? Agak-agak berapa yang naik? Cuba share dekat komen..

Pertambahan Berat Badan Anak
114 Các câu trả lời

Berat 11.3kg umur 3y6m . Sekarang tgah jumpe pakar pemakanan . Ade tips naikkan berat badan anak ?

6mo trước

byk kan grounding.. ank bebas main dgn tanah pasir rumput laut / pantai.. buat aktiviti yg byk gune tenaga.. lompat / lari / beriadah dkat taman.. bg kena cahaya matahari pagi vitamin D.. in syaa Allah smue baik2 jer nnti.. selain tu byk2 doa ikut kepercayaan / agama masing2.. kalo perlu suplemen + selera anak why not try yg terbaik utk ank.. kalo masih minum susu, kurangkan.. pelbagaikan makanan @ warna dlm 1 bekas mkanan.. contoh ade sayo hijau + sayo kuning ke merah ke.. bg ank tertarik.. bg mkanan yg ade lemak baik.. byk kan telur & keju kalo x alergik.. google makanan lain yg boleh tambah berat badan selain telur & keju ye.. sekadar pendapat & pengalaman.. kalo baik boleh cuba.. kite ikhtiar, selain tu berserah pada Allah..

masa lahir 2.75 kg... skrg umo 15. x agak2 NK diet. MCM gemuk sgt. tinggi 159cm berat 47 kg.

lahir 39mggu - 2.56kg harini 6bulan -6.8kg baby boy 👶🏻🫶🏻

Lahir 39 minggu - 2.5kg ( doktor detect kurang zat) Hari ni 1 tahun 2 bulan - 10kg

Born 27w3d: 0.9kg (extreme prem) Now actual age 11m/ corrected age 8m: 9kg

born 39 weeks 7 days : 3.04kg now 3months 2 weeks : 7kg baby boy👶🏻❤️

masa lahir 2.99 kg..4 bulan lg bbrapa hari nk masuk 5 bulan 7.3 kg..baby girl

lahir 3.53kg ,sekarang 10 bulan belom timbang, last timbang 9 bulan 9.4 kg

37 week berat baby 2.23 kg and now 31 Hari dah baby berat 3.67 kg ❤️

lahir 34 week - 2.1kg la ni dah bsr umur 5 tahun dh🤭berat br 15kg😅✌🏻

6mo trước

waktu lahir sis ada bagi formula ke ?