Cara turunkan lebihan berat badan

Hi mummy semua...bagaimana cara anda kurangkn lebihan berat badan tnp mbahayakan kandungan?? jom share... #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

1 Trả lời

Rasanya tak digalakkan turunkan berat badan melainkan doktor ada pesan. Rasanya cara paling mudah, kurangkan food intake. Contoh selama ni makan nasi 2 senduk, lepas ni kurangkan jd 1 senduk atau separuh senduk. Kalau selalu ada snack time, tukar utk makan 3 kali sehari - breakfast lunch dinner je.

3y trước

Ha kalau kawal makan tu buat diet suku-suku-separuh pun boleh, dan jgn snack in between meal times kalau boleh.