Pertambahan Berat Badan Anak

Masih ingat tak mummy berat badan anak anda waktu lahir dengan yang sekarang? Agak-agak berapa yang naik? Cuba share dekat komen..

Pertambahan Berat Badan Anak
114 Các câu trả lời

kalo x naik juga tapi ank sihat aktif jgn risau.. maybe mmg ank jenis badan x naik.. asalkan anak sihat aktif byk minum air supaya bdn x dehydrate alhamdulillah ank tu ok cume nye berat memang maintain.. umo2 mcm tu kan fasa ligat bermain berbanding mkn.. lain anak lain ragam.. x boleh pukul rata ank kite dgn anak org lain same.. ank sndiri kalo lebih drpd sorg pon x kan same.. janji ank nk mkn mak2 dah lega.. sis try tingkatkan kekerapan ank mkn..

2016 First baby - Boy Born 38w - 3.6kg Now 8y - 27kg 2020 Second baby - Girl Born 40w - 3.95kg Now 4y - 12kg 2024 Third baby - Girl Born 38w - 4.26kg Now 2m 20d - 5.3kg

2mo trước

uyoo anak besar2 ni. makin meningkat pula berat setiap satu baby. hehe. 💪🏻

anak lahir 2.14kg - 38week , skrg 18bulan 8.6kg .jenis tak mau makan, tidak naik byk ja tiap bulan. so mak nya redha. just skrg baru try guna vit.

anak sulung lahir : 3kg now 3y8m 15kg girl anak kedua lahir : 3.2kg now 6m 6.5kg sejak warded berat dia stuck ni tgh naikkan semula 😄

lahir 39weeks -3.16kg sekarang 2months -4.4kg ada cara tak macam mana nak naik kn berat baby sebab graf dah nk masuk line kuning.

Lahir pada 36w4d Born - 2.25kg 7m - 7kg Nurse kata baby kbb (kurang berat badan), refer MO berat normal sebab dia prem. 🤣

sya msa bersalin 37w 2.3kg thun lpas tpi skrg dh 7m brat 7.2kg.arwah abe2 dia plk 2.2,900g n 1.1kg msa kndungan 8m.

Baby Girl Lahir 39w4d - 2.97kg 4 months - 6.4kg Lagi 2 hari masuk 5 bulan dah. Full breastfeed (direct feed).

First lahir 37w berat 2.44kg skrg 1tahun5bulan 11.5kg Second lahir 35w (prem) 2kg skrg 2bulan 2.8kg

lahir 39week czer berat bby 3.7kg..skrg da 1 thun 10 bulan berat die 14.3kg da..kategori obey da..