Preggy boleh bersama suami?

Masa preggy boleh bersama suami ke? Bole share ilmu

20 Các câu trả lời

Depends pd ketahanan body stiap ibu. Klu x confident, better check dulu dgn doktor tgok kondisi badan mcmana ya. Alhamdulillah sepanjang kehamilan sy x pernah miss sex setiap 2 hari dr awal pregnancy. Mmg buang dlm shj & pernah husb buang dlm keadaan suhu bdn tinggi sbb demam n trasa faraj panas... Alhamdulillah xde apa2.. Sy xde rujuk doktor, tp sy tawakal InsyaAllah xde apa2 sbb tgok history mak sy yg lasak dgn 12 anak & beranakan sy pd umurnya dekat 40thn.. Mgkin sis boleh tnya pendapat mak n kakak2 yg pernah beranak. Sbb faktor genetik juga memainkan peranan selain drpd pemakanan & persekitaran. Untuk mkluman sis, sy juga sebenarnya risau sbb da ttc 5 tahun & kandungan sy ni adalah yg pertama. Alhamdulillah baiknya sy x pernah miscarriage cuma mgkin rezeki Allah ttpkan lambat dpt chya mata adalah terbaik buat sy. Apapun semoga dipermudahkan urusan sis & semoga sihat2 shj kandungan sis..

boleh xde masalah, cumanya kalau Ade spotting or bleeding kene refer pada doktor Cepat2. saya dari awal pregnancy smpai la dh nk dekat due ni mmg selang sehari atau 2 hari sekali, pancut dlm bagus utk jadikan normal induce pembukaan bersalin Dan saya pernah tnya doktor and doktor pun kata okay sex time pregnant memudahkan jln utk bersalin. and boleh baca artikel dlm ni byk seks semasa bersalin and jgn ganas2 sgt la ye Ade posisi yg disyorkan 👍👍👍 Selamat membaca and all the best

saya pernah gugur masa mengandung 5minggu sebab bersama dengan suami, lepas bersama keluar lendir bercampur darah warna coklat..pergi klinik doc bagi ubat duphaston untuk kuatkan rahim & saya bedrest beberapa hari.. tapi makan duphaston x abis lagi saya saya dh gugur..sekarang mengandung lagi dh 7minggu dan saya ada bersama dengan suami tapi lebih berjaga2 & elak kasar2 & boleh masuk dalam sangat.. nasihat saya hati2 ketika bersama, kalau boleh elak lagi bagus👍🏻

Saya hanya bersama suami sekali saja pada minggu 6, lepas tu terus bleeding coklat untuk 3 minggu. Memang rasa takut. Sampai sekarang dah minggu 13 pun tak berani bersama suami. Guna tangan dan main dekat luar saja.

if xde masalah bleeding ok je kalau awl² pregnant. bt slow² je. posisi bkn berhadapan. nnti perut senak. kalau spooning ok. dia slow skit

awal2 tu rasa takyah kot tapi boleh je cuma slow2 hehe . dah akhir2 banyakkan bersama suami bagus untk bukaan jalan

bole kalau xde mslh..if bleeding elakkan dlu..dah akhir2 nnt bykkan bersama utk cepatkan bukaan servik

Boleh je kalau takde ape2 masalah. Kalau ade bleeding lepas bersama better elakkan dulu. Jangan ganas2

seronok baca komen2 di ruang chat ni..byk info yg berguna utk sy yg bru sahaja disahkan mengandung.

blh....tp kne slow,dan ikut teknik yg betul...Kne cari kat gugel..Cari posisi yg paling slmt.