bersama suami

Hi momies nk tnya ,bole ker bersama suami mse preggy..skrg 20w daa.. dan air mani suami bole buang kt dlm tk? ada effect pape?maaf yaa agak ksr hihi #ingintahu #firstbaby #bantusharing

8 Các câu trả lời

Boleh sis, tp kalau selepas bersama selang berapa jam ada contraction kena stop buang dalam. Masatu sy lepas bersama suami perut asik mengeras, nurse sarankan stop buang dalam sbb takut contraction . Tp masatu sy baru 35w , 37w baru nurse kata boleh buang dalam. Baru senang untuk proses melahirkan.

3y trước

ok sis tq 😊

boleh. takde apa masalah pun. buang dalam pun boleh. cuma kadang akan terasa contraction sikit la sbb wujud hormon ocytoxin waktu tu. kalau ada sakit teruk atau pendarahan tu yg kena stop

3y trước

so far okla kn sis hehe

boleh je tpi jgn kasar, kalau ada rasa sakit teruk atau bleeding terus stop ya. sex during pregnancy mmg digalakkan but in moderation n sentiasa berhati hati ya

3y trước

ok sis thnkyou😊

Mcm sy GBS ve doktor sarankan pakai condom, sekarang dah 35 mggu doktor suruh pancut dalam supaya senang pembukaan untuk bersalin

3y trước

oh ok sis tq😊

boleh .. kalau yakin..selalu ya d galakan 9 bulan ke atas.. boleh rujuk doc dulu..tgk keadaan kandungan mcm mn.. ye..

3y trước

tq sis😊

boleh.. saya dari awal mengandung pun selalu bersama suami.. tembak dalam pun selalu juga😁😁

3y trước

ok sis tq..sy daa msuk 20w tp ragu2 lg haha

Boleh je, nanti org didalam rasa terbuai buai 🥰

3y trước

yeke sis😍😍