Korang pkai feminine wash tak waktu hujung2 pregnant?

Masa awl2 tu saya pkai je.. Yela kadang cpt berpeluh lps tu bnyak keputihan.. Cuma sejak 35w ni tak pasti la nk guna ke x sbb feminine wash tu jenis manjakani dr cosmoderm. Tkut plak laluan sempit karang walaupun kandungan manjakani dkt feminine wash xde la bnyk mana.. Saya da stop guna da yg ada manjakani, smbung balik lps baby lahir kang.. Saya selesa pkai feminine wash tp mybe nk kene tukar brand lain kot. Any idea? Korang pkai apa?. Jenis yg soothing tu boleh guna x?Hujung² dkt area kelengkang tepi miss v tu kerap peluh bau x sedap.. So mmg kene pkai feminine wash nk kasi bau hilang.. Kasi segar skit..

10 Các câu trả lời

saya pernah pkai feminine wash dulu tpi kering dan gatai. lps dh thu sebenarnya faminine wash ni gagnggu ph miss v trus stop mmng dh berthun stop. last pkai msa zaman sekolah. yala bnyk yg viral kn. sejak stop mmng tkpernah keputihan teruk lama lama pling lama pon sehri atau dua hri pstu stop dh. cuci hri hri pkai air suam. rasa puas ja. klau ada keputihan saya letak garam dlm air panas n tangas smpai air tu suam , saya cuci miss v pkai air tu ja. alhmdullilalh mmng tdk bau apa apa selama tkpkai pncuci ni

Silap hari bulan masa nak jahit luka miss v lepas melahirkan kulit halus sgt psl awak guna pencuci miss v ni. Minta dijauhkan la sbb kbnyakan nmpk org share pengalaman yg menggunakan pencuci ni sllu kulit dekat bwh tu halus sgt dan susah nak jahit. Terburai2 isi.. X perlu la guna pencuci utk v kita, tengok jg awk makan apa tu jg salah satu sebab knpa v kita berbau kurang menyenangkan.. Rajin cuci slps kencing dan lap kering2, selalu makan yorgut supaya x bau..

Miss v kita self cleansing so tak perlu cuci dgn tu dah, kadang2 keputihan bau akan lagi teruk kalau pakai feminine wash. I learnt it hard way masa anak dara dulu, sampai kena ke klinik sebab tak tahan gatal sangat. Lepas tu serik terus pakai pantyliner je. Pantyliner tukar every time nak solat then cuci bersih2 kita punya miss v, lap kering2 supaya tak lembap. Kalau nak hilangkan bau cuba makan yogurt atau jus cranberries.

Kalau saya seumur hidup tak pernah pakai feminine wash. Doktor tak bagi sebab boleh ganggu pH miss v kita. Nak rawat masalah berbau tu, kena kurangkan gula dalam diet harian. Pakai panty yang cotton material. Seluar atau kain jangan pakai yang ketat supaya ada pengudaraan yang baik. Sentiasa lap dengan tisu selesai buang air kecil dan air besar. Maaf kalau tak membantu🙏

1y trước

sama lah...sy pun tak pakai...kena pandai2 lah jaga miss v kita tu tak blh harapkan product2 luar ni sangat...kesanNya suatu hari nanti...eemmm fikir2 kan lah

My O&G tak sarankan guna feminine wash. Kita punya vagina tu auto cleaning. Dah ada bakteria baik kt situ . Basuh dengan air macam biasa je. Feminine wash sangat2 tak recommended dear. O&G i pernah cakap, kadang2 the ingredients yang dlm feminine wash tu, bila you dah terbiasa guna, tu yang menyebabkan vagina busuk

1y trước

plus nnti bila dh ada keputihan yg sangt terok atau ada jngkitan mcm penyakit kelamin susah nk lut klau doc bg ubat. sbb feminine wash tu dh lindung luar bahagian kulit. sumber dri doc a'isyah Langkawi

Rasa macam dah berbuih mulut doc pakar cakap pasal feminine wash ni😅tp msh ada yg lg yg tak tau..Setiap apa yg diciptakan Tuhan ada fungsi tersendiri dah..cukup la cuci guna air biasa,lap bersih2 sentiasa tukar underwear..jaga pemakanan..

Feminine wash x elok pakai wak. Sy Pernah tnya doktor. Doktor mmg ckp feminine wash x elok. Kalau gatal ke apa, guna air suam cuci. Nk kasi bau dan keputihan hilang, makan lah yogurt. Ubah gaya pemakanan.

Xguna.. Guna Air suam + garam .. Duduk rendam dalam tu. Kputihan, bau smua blh kurang.. Xganggu ph miss v..

Tak pernah pakai feminine wash.. basuh dgan air bersih sahaja.. lepas basuh lap dgn tisu @ kain bersih

1y trước

betul saya klau pakai seluar mmng akn lap dngn tsu bg kering betul betul. klau tdk tsu saya tkkn msok toilet awam. snggup tahan smpai rumah hehe

feminine wash Jamu Tun Teja