Beli barang baby

Hi mamyy, boleh share tak experience beli brg baby di mana berbaloi? Okay ke kalau pi beli dkt baby fair? Ke harga dkt situ agak mahal bagi yg b40 hehe. Sebab dah nak masuk 18 weeks. Ingt nak cari barang baby sikit2 dulu. Thank youuu #firstbaby

23 Các câu trả lời

Baby fair boleh pegi utk cari stroller, baby cot, pump, etc. Yang ni make sure mmg nak guna la nnti, Kalau setakat nak join hype beli stroller, xpayah, serious membazir. Nak lg jimat cari yg secondhand ke (Kalau elok mcm xguna sgt oky je even secondhand). Utk baju2 Kalau nak jimat tgk kat mall/kedai yg kadang2 ada harga murah tu okay jgk yg tu. Shopee baju kena rajin tgk review, sbb kdg indah khabar dri rupa. Shopee okay Kalau nak berhabis beli pampers, wipes, etc mcm tu. Barang perlu mcm wipes apa semua, bg Sy xperlu invest byk. Nak jimat guna kapas yg gulung2 sendiri dgn air je. Tapi mostly mmg harga shopee murah compare dgn kat kedai. Kalau rajin, tgk kat kedai tu rasa okay, try tgk kat shopee. Mknanya Xyah berhbis sgt dekat kedai. Shopee kalau rajin cari voucher ka, lg murah dpt. I’m

Baby expo yg saya pergi, yg murah cuma barang² besar. Stroller, babycot, carseat, babymat. Yg itu murah. Tp barang lain macam baju², pampers semua mahal. Ada babymall yg jual lagi murah dari expo. Selagi masih larat ni, awak walkin lah sebanyak mana kedai² baby. Comparekan harga. Saya buat mcm tu juga tp saya buat masa tu dah pregnant 8 bulan so tak banyak tempat saya explore and compare harga.

mostly barang dekat shopee lg murah dari kt baby fair, sebab baby fair ni baju/barang semua ada nama kan. kalau dekat shopee ni mcm2 jenama branded/local ada. baju tu kalau saya, prefer walkin kedai sbb nk tgok material, beli yg untuk nb sikit je, sbb baby cepat besar.. brg2 lain mcm beg ke apa..beli shopee murah sgt.

Kalau baju better beli dekat baby expo/fair , boleh tgk depan2.. yg penting material tuh. Dlm shopee kot dlm pic lain luar lain. dlm shopee blh beli brg2 yg lain cth wet tissue, pampers, kapas.. shoppee pun dah blh tahan harga skrg sebab cas delivery tu. Kandungan awak awal lagi so blh la plan2 bajet..

Sbnarnye barang dekat expo yg murah mcm pampers, stroller baby, baju tgk brand. Jenama pureen je yg murah yg lain mahal betul. Saya beli barut, bedung kat expo mahal sehelai rm30. Tgk shopee baru belasan ringgit. Rugi duit. Kalau baju better dekat mall mcm aeon sbb harga lebih berbaloi.

Awak kena bandingkan harga.. baby ekspo ni xsemua barang yg murah..mcam sy baru je beli dr baby ekspo sbb dah anak kedua jd dah taw harga mana yg murah.. stakat beza bbrapa ringgit sy beli je depan2.. kalo mcam baju ke tilam ke baik beli shopee je..kdg kat shopee mall lg murah..

Saya beli brg semua dalam shopee sbb murah berbanding beli kat luar lagi pon brg baby byk nak kena beli so mana yg boleh jimat kita jimat heheh, tp terpulang pada individu lah maybe ada yg suka beli kt luar sbb boleh tgk dpn mata barangnya mcm mana

sy baju mmng suka tgk dpn2 jenis material semua, tp xbeli bnyk la sbb lps baby dh keluar boleh smbung shopping online je😁 brg2 lain boleh tgk shoppe/tiktok🤭. btw klau berdekatan hujung mnggu ni ade babyfair dkt ioi mall

Bagi saya, saya akan survey kat kedai , shopee nya harga before pergi kat baby fair. Kena pandai cari tempat mana nak membeli. awak banding ii kan harga. Kalau saya dah tahu memang kedai baby tu je murah dari len saya gi situ je.

saya beli online je. agak2 nk tahu material barang tu macam mana saya survey je dekat kedai. pegang belek2 ok ke tak. kalau ok terus beli online 🤣 sebab mostly online lagi murah