Tanda2 nak Bersalin

Hi Mama semua.. boleh share tak tanda2 nak bersalin

22 Các câu trả lời

Pengalaman pertama bulan 2 yg lps masih segar dlm ingtn.. Huhu 35week ad kluar show(lendir+darah) tpi tak rasa sakit lgsung pegi klinik dh 2cm dan doc ckp ad leaking sikit terus refer ke hospital.. Duk 3 hari utk pemerhatian takde sakit pape tpi show masih ad.. dlm 3 hari doc bgi balik.. Pendekkn cerita 37week 4days pegi hospital sbb leaking tpi tak rasa sakit lgsung check jln 3cm masuk ward 8.30mlm.. Pukol 10 mlm dh start sakit contraction dtg.. Sblum tu buat ctg baby tak cantik.. Terus tolak ke LR pukol 11mlm utk induce.. Dlm 4jam lps tu dh 8cm.. Bersyukur sngt2 sbb tak lama sngt rasa contraction..

4y trước

Iyap air ketuban.. Hihi.. Leaking ni klau nk tahu pkai pad dulu klau penuh 1 pad dlm 1jam cpt2 gi hospital bhgian PAC.. Takut baby lemas dlm kndungn..

sy tgh mlm contraction kerap sgt. tapi masih lg boleh tahan. suami ajk p hspt, sy xmau lg. sampai la subuh tuu terus hilang sakit tu.. dlm pkl 11pg ank2 ajk keluar cari mkn, sy ckp dgn suami nk p hspt dulu lah. sja nk cek sb apa contraction kerap sgt smlm. smpai hsptl doc cek bukaan dh 6cm. terus ke lb. sdgkan sy langsung x sakit apa pun msa tu. dlm lb doc masukkan ubat bg sakit, dlm pkl 6lbih baby dh slamat keluar. tanda2 nk bersalin x semuanya sama. sy slalunya keluar darah dulu. x pernah lg pecah ketuban dulu

6 org ank akk semua x de keluar tanda..akk cuma dpt rasakan sakit yg luar biasa..di bahagian perut n pinggang...perut tu memulas2 lama n berjarak2 msa...dia tarik tu mcm sakit perut berak cirit tu..tp sakit lebih lg..bukan sakit di bwh tu..klu sakit di bwk tu tandanya dia cr jaln bwh nk msk rongga tpt nk keluar baby..

Tanda yg plg pasti ialah sakitttt hehehe .. Selain tu, kalau ada lendir Campur darah sikit, pecah ketuban /cramp perut.. kdg2 cirit birit pun tanda juga.. 💜💜

Sy ank tiga org. Yg sulong turun darah. Kedua sakit pinggang n ketiga perut sy kerap mengeras. Lain ank lain tandanya kan.. walaupun pengalaman tu ada..

Kalau sy cirit birit anak pertama n nom 2..tktahan sbb dh 3 hari pergi Hosp doc check bukaan Da 3cm...skrg hamil ank nom 3...😁

Pengalaman saye dr ank 1st smpai ank ke-3 kluar drh campur lendir.. Ni tgh tgu ank yg ke-4..hope same je tandanya.. 😅

4y trước

Sama la kita..

Ad 3 tnda sis.. Lendir+darah, pecah i ketuban dan kontraction stiap 5min..tp lain2 ank turun tnda lain2😊

Saya tanda time tgh mlm suka munth dlm tidur bngun ii terus mutah .nk berkepit 24 jam dgn suami

Rasa berat dekat ari2.. Perut mengeras macam bloated, sakit pinggang