Tanda2 nak Bersalin

Hi Mama semua.. boleh share tak tanda2 nak bersalin

22 Các câu trả lời

Sy ada darah keluar skit, lpas tu contraction dtg setiap 2minit

Perut mengeras semacam. Ingat sakit perut sebab salah makan. Hahaha

4y trước

Nak kata rasa senak pun ada. Dia macam kucing nak beranak. Kita gi tandas macam nak buang air besar tapi tak pun. Lepas tu 10 kali lah mulut ni berzikir sakit perut. Masa tu saya 37 minggu

Rasa contraction yg makin kerap and ada keluar lendir darah

Kalau sy contraction every 5min then baru kluar drh..

Sya ank prtma xad tnda ap2.tau sakit nk brsalin dh

Mungkin ada simptom2 dlm list nii

Saya ritu sakit pinggang je , tnda2 lain tkda😂

4y trước

Haah saya sakit pinggang macam period pain tu je , lepas tu anak saya kurng gerak masa tu dah 39week dah and doc check jalan dah 4cm terus masuk lb room

Dulu sy kluar tanda lendir dan darah

Kerap mengeras dan sakit celah kangkang

4y trước

Ye. Sakit tu yg sakit sgt. Bkn sakit biasa². Skala 1-10, sakit celah kangkang saya maksudkan di skala 7. Nak bdiri, nak bgn dr duduk, nak bjln, ssh dan sakit. Tpaksa slow².

Kalau saya pecah air ketuban..