Apakah makanan yang paling anda cuba untuk elak semasa kehamilan?

Nêu ý kiến
Makanan berlemak
Makanan bergula tinggi
Makanan mentah/separuh masak
Makanan pedas
Minuman berkafein

1379 nhiều câu trả lời

11 Các câu trả lời

makanan mentah. saya paling suka raw salmon. lepas tahu pregnant terus stop sebab tahu bahaya. skrg dah 3rd trim tak sabauuuu nak bersalin, habis pantang then nak melantak raw salmon balik🤣

makanan high sugar & spicy mmg kurangkan sbb xnak sangkut gula & heartburn. minuman berkafien pun kurangkan jgk. makanan half cook sy elakkan.

Maknan pedas dulu time lom ngandung dok bedal meegi pedas ramen makanan mentah ni plk shusi aja🥹

so far makan dn minum je pape.. asalkn boleh masuk.. tp doc suruh stopkn dulu minuman kafein

Mentah, pedas, tinggi gula, mentah / separuh masak, kaffein

separuh masak, kafein tinggi

ikot kn sume yg ternyata die ats tue sume x bole mkn 😖😖😖

Tekak nak pedas2 je..mcm mana. Ada ke teringin nak samyang 😖

4t trước

Kn duduk scroll TikTok orang makan samyang terliur sungguh 🥹

berkafein mcm teh serta makanan yg tidak msk spnuhnya

boleh ke minum milo ?

4t trước

Horlicks elok. manis tapi boleh lebihkan air. Horlicks pun boleh tambah susu badan