gatal-gatal seluruh badan

hi mak2 sekalian, saya baru masuk 2nd trimester tapi dah start gatal-gatal sampai tahap kulit bertukar jadi hitam. hari2 saya rendam air garam dan sapu cream alhamdulillah tapi sekejap je esuk start menggaru lagi. saya malu bila keluar nampak kaki saya hitam2. kadang menangis rasa x tahan sangat gatal2 tu. saya x de allergic pelik bila tiba2 gatal seluruh badan. sape2 ada pengalaman macam saya x? bila ya boleh baik?

4 Các câu trả lời

Sy skrg dh 15 weeks sis, mmg masuk trimester 2 ni kulit dari pinggang ke bwh kering sgt, mmg nk garu je keje..tinggal parut hitam juga, sy sapu moisturizer je utk sensitif & dry skin..yg sesuai utk preggy mom

Sama lah sye pun 14 weeks kulit mula ii nk jadi sensatif dia akan rasa kering, gatal lps tu dia akn kering balik and then kulit yg kering tu akn jadi mengelupas.

assalamualaikum hi saya baru 14 weeks normal ke start gatal di celah kangkang setiap masa asyik nak garu tu je.

1y trước

x pasti sis. cuba tanya nurse kat kk. saya gatal-gatal jugak bahagian tangan, peha, kaki je. tapi berparut la.

nnti lepas bersalin akan hilang