kesan hitam stretch mark

saya sah bersalin dan kulit bahagian perut jadi sangat gatal merenyam, jadi saya garu. lama2 kulit perut jadi hitam. saya malu bila tengok perut terus down. macam2 dah saya try dari bedak sejuk, palmer’s cocoa butter, bio oil, dermatix sume dah sampai kulit menggelupas tapi hitam tetap ada. ada tak cream yang betul2 boleh hilangkan kesan hitam ni. tolong saya.

2 Các câu trả lời

first mmg kena trima prubahan lps bersalin ni. kedua kena rajin & disiplin diri. wktu sy pregnant pn stretch marks xda. bila dah bsalin tiba2 ada yg gelap pula tu. tp CL sy suggest sapu apa2 jenis baby oil then sapu la lotion stretch marks tp itu la kena rajin sis. tp klu mau cara cpt and costly, pergi bt laser treatment la :')

Chill mommy. Give yourself some time.

6mo trước

Setuju. Saya pun baru bersalin dan perut pun sangat hitam bergaris2 stretch mark tapi saya tau perlu ambil masa dan lama2 akan hilang mungkin ambil masa dalam 1-2 tahun. Take your time