39 Weeks

Macamna bezakan kontraksi sebenar dengan yg braxton hicks? Anak kedua.. Anak pertama czer...nak try normal utk yg kedua ni.. Ada rasa sakit2 kat bawah dan pinggang sekrang.. Huhu

6 Các câu trả lời

Kontraksi sebenar jarak rasa sakit tu makin kerap & berkala. Saya hari tu bhg bawah perut sakit. Mula2 jarak 10 minit. Lepas tu jarak kontraksi makin kurang ke 5 minit atau kurang dari tu. Boleh download apps contraction. Nak habaq detail mcm mana sakit tu pun tak tahu tapi bila dah kena memang sendiri akn tahu. Saya 1st baby.

5y trước

Nak tanya sis.. Sakit bhagian bawah perut sekali dengan sakit pinggang ke sis? Atau sakit d bahgian bawa perut ja bole kira suda kontraksi sis?

Kalau makin kuat n kerap dh blh pi hospital check bukaan. Sbb kalau sakit and pinggang tu dh mcm real contraction.

5y trước

Baby mengeras kira kontraksi ka sis? Sbb kalo sakit oinggang tu kandungan 7 bulan lagi mmg dah sakit. Baby mengeras x berapa rasa sakit sis... Takut xdpat bezakan sakit sbb yg pertama induce n org kata induce sakit terlebih kuat.. Jadi takut sakit yg skrng ni sa dpat tahan 😂 sa kira mok tggu pecah ketuban sbb jarak hospital dr ruma sangat jauh..nnti disuruh pulang balik jika teda bukaan.. Huhu lagi2 laki susah dpat cuti

Sama sis.kdg2 perut mengeras rsa skit.gtau nurse dia kata normal.skit celah kangkang juga.anak 1st dlu Pon czer.

5y trước

Sis berapa minggu dah? Huhu dilema ni nak tggu air ktuban pecah atau tggu ada lendiran darah baru jalan ke hospital.. Sbb slalu disuruh balik ruma tggu jak smpai pecah ketuban atau lendir darah.. Huhu

Sama sy..preggy yg kedua nak try normal..tp kadang baca a few articles jadi takut jugak. .

Nak tanya sis, doktor ada bg VBAC kah sebelum sis decide bersalin normal?

5y trước

Oo.. Sis dah ada experience sakit kontraksi tu mcm mana lah. Saya seram sis bila bca2 kat apps ni

Ni bezanya sis👇🏻

5y trước

Wc awak😘