Pengesahan kehamilan dengan doktor

macamana ya korang buat pengesahan kehamilan dengan doktor? Saya dah nk masuk 10 weeks, pergi klinik tadi, KK, saya cakap "nak sahkan kehamilan". Sebab klinik desa suruh sahkan doktor dulu, baru leh buka buku merah. TERKEJUT saya sebab kena bayar 30.00?. Tak cukup duit tadi, terus tak jadi buat.

37 Các câu trả lời

Sy waktu mula hamil 6minggu sy pergi kk untuk check, bayar rm1, sy bawa yg sy check kat rumah, tp kat kk doc suruh check lagi, pastu lepas 2mggu baru pergi buat buku pink, bawa surat doktor dekat klinik desa