Susu formula tak sesuai untuk bayi

Macamana nak tahu susu formula sesuai atau tak untuk bayi kita?kalau tak sesuai macamana rupa najis dia?#firstmom

4 Các câu trả lời

cara nak kenal pasti baby sesuai atau tidak dgn susu formula. 1) bagi ank minum susu separuh dri kuantiti biasa 2) perhati kesan lps minum # kembung perut # muntah 3) kesan jangka panjang # najis warna hijau # sembelit # bnyk kahak # cirit birit

kadang2 najis tu bukan bewarna kuning, dia macam kuning hijau. najis tu keras etc. you boleh check dekat chart poo baby

sembelit, cirit birit, batuk berkahak, ruam, muntah antara tanda baby xsesuai susu fm.

Baby akan sembelit, muntah atau cirit birit. Najis akan jadi keras