baby selesema

macam mane nak buang kahak baby newborn ye. dah sedut hingus dia tapi kahak macam mane nak buat? sya dh cuba pkai minyak cengkih tapi kahak dia ssh nak kluau

2 Các câu trả lời

Hi mommy. Kalau saya, saya buat minyak bawang putih. Bakar bawang putih dan tumbuk sedikit dan rendamkan dalam baby oil. Then sapu dada baby. Tapi baby saya x ngam beruam. So saya beli mamz oil & youbaby. Dua2 pakaikan baby d leher, dada depan dan belakang badan baby. Dan tepuk percussion boleh tgk di youtube. Alhamdullillah perlahan2 kahak tu hilang. Dia akan terkeluar sekali dengan muak baby.

1y trước

sy pkai cengkih tu letak kt dada dpn belakang ngn atas hidung dia

Tepukan percussion. Sangat efektif. Selain itu, kerapkan penyusuan ya.

1y trước

Nah saya sharekan link. Nak susun ayat takut terabur. Harap membantu https://www.majalahpama.my/ketahui-teknik-tepukan-fisioterapi-percussion-bantu-redakan-batuk-berkahak-1/